Speltips, Bayern München – Darmstadt 98 15/12: Cupkross att vänta?

Spelbloggare Publicerat: 15 december 2015

Tysk cupfotboll står på tisdagsmenyn – maskinen Bayern München tar emot Darmstadt 98, som åkte på en rejäl käftsmäll senast. Det kan väl bara sluta på ett sätt?

Vi har nått den tredje rundan av DBF Pokal – de sexton kvarstående klubbarna ska bli till åtta. De första fyra matcherna spelas under tisdagen; en av dessa mellan just Bayern München och Darmstadt där de förstnämnda tippas avancera vidare utan större problem. 1×2-marknaden står i 1,08-13,50-65,00 – visar på vilken klasskillnad som råder.

Senast i fjol var Darmstadt nere och tampades i andradivisionen. Första året i Bundesliga sedan 1982 har varit mer än lyckat hittills – såvida man inte trillar ner får det ses som en succé. Tolfteplatsen parkerar man på just nu men ner till kvalplatsen skiljer bara fyra pinnar. Kan vända fort…

Och – överraskande, va? – Bayern München toppar tabellen. Förstås. De håller en helt annan nivå än konkurrenterna i landet. Även om ”bara” fem pinnar skiljer ner till Borussia Dortmund är serien i praktiken redan avgjord. Kan omöjligen se Dortmund hämta in det, och om de skulle – hålla emot i slutspurten av spelåret.

3-0 senast – liknande siffror nu?

Trots att oddsen talar så starkt för Bayern är ändå känslan att lite värde finns att hämta på handikappmarknaderna. Det ska ändå vara total klasskillnad här – och det fick vi dessutom se när de möttes i serien, då i Darmstadt, och mästarna vann med klara tre mål mot noll. Siffror som nästan var i underkant.

Oavsett om Bayern väntas rotera på ett par positioner lär dominansen vara åtminstone lika stor nu när de står som värd.

Cupen brukar tas på fullaste allvar av Bayern. I serien har man råd med en och annan snedträff, i cupen betyder det respass direkt. I den förra rundan vann man med 3-1 över Wolfsburg – på bortaplan. En av årets tuffaste matcherna i den tyska klubbfotbollen.

Darmstadt har en bottenstrid att tänka på i serien och förlorade med fruktansvärda 0-4 hemma mot Hertha Berlin förra veckan. Ett fatalt fiasko. Matchen uselt utförd från minut ett till nittio.

Tror kortfattat att Darmstadt kommer köras över av bara farten, på äkta Bayernmanéer. Kan se siffrorna skjuta i höjden och Bayern München -2,5 mål (asian handicap) får vara värt en pollett till 1,80x.

Speltips:

Speltips: Bayern München -2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, tisdag 15/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bayern München 1,08 redbet logo
Oavgjort 13,50 betsafe logo
Darmstadt 98 65,00 nordicbet logo
Över 2,5 mål 1,44 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål 3,00 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: