Speltips Bayern Munchen – Dortmund 1/4: Seriefinal

Martin Efvergren Publicerat: 1 april 2023

Det vankas seriefinal när rivalerna Bayern Munchen och Borussia Dortmund drabbar samman i den 26:e omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördagen den 1 april 2023 med avspark kl 18:30.

Bayern Munchen – Dortmund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Som en blixt från klar himmel valde Bayern-ledningen att ge Julian Nagelsmann foten efter förlusten mot Leverkusen innan landslagsuppehållet. Ersättaren Thomas Tuchel kastas nu rakt in i hetluften när FC Bayern ställs mot hans forna klubb Dortmund som är en poäng före i toppen av Bundesliga.

Bayern Munchen föll alltså med 2-1 borta mot Leverkusen i den senaste ligaomgången. Dessförinnan hade man emellertid tagit åtta segrar på nio de senaste matcherna. I två av dessa hade man besegrat miljardbygget PSG i Champions League. På så vis var det ganska oväntat att Nagelsmann fick gå. Samtidigt gjorde uppgifter gällande att det skurit sig mellan honom och flertalet spelare och om det stämmer blir det hela mer förståeligt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Positiv Tuchel-effekt

Borussia Dortmund blev, till skillnad från FC Bayern, utslagna i CL-åttondelsfinalen, men i Bundesliga har man gjort det väldigt bra, i synnerhet har man gått starkt sedan årsskiftet. Av de tio ligamatcher man har spelat under 2023 har man vunnit nio och kryssat en.

Poängtappet kom i den näst senaste omgången då man ställdes mot lokalrivalerna Schalke 04. Där tappade man en 2-1-ledning i slutskedet och Ruhrderbyt slutade därmed 2-2. I den sista matchen innan uppehållet studsade man så tillbaka med besked då man körde över FC Köln med hel 6-1. Den segern innebär att man leder serien med en poäng mer än FC Bayern inför denna drabbning.

Dortmunds fina form till trots så är det Bayern Munchen som gäller som klara favoriter hos spelbolagen. En starkt bidragande orsak till det är att Dortmund har haft väldigt svårt att hävda sig i de här rivalmötena. När lagen möttes i Dortmund i höstas lyckades man rädda en poäng efter att ha vänt ett 2-0-underläge till 2-2 med en kvittering på tilläggstid. Dessförinnan hade FC Bayern en svit på hela åtta raka segrar mot Dortmund.

Frågan är nu vad Bayerns tränarskifte får för effekt. Spelmässigt blir det nog inga revolutionerande förändringar, men det kan säkerligen få spelarna att höja sig ett par snäpp, åtminstone initialt. Tuchel visade i Chelsea att han kan kunde få snabb effekt på sina déer och det skulle inte förvåna mig om han går och baxar hem en CL-titel även den här gången.

Det brukar bli fartfyllda, målrika och underhållande matcher när de här lagen möts och jag finner ingen direkt anledning att tro på något annat den här gången.

Jag räknar med ett hemmalag som kommer att gå för fullt på alla cylindrar och jag tror att man kommer vara det starkare laget här. Samtidigt lär Dortmund vara giftiga i sina omställningar och Bayerns försvarsspel har inte imponerat i de två senaste matcherna. Mitt spel blir därför att Bayern Munchen och att båda lagen gör mål till fina 2.30 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Bayern vinner & BLGM
Odds: 2.30
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 1 april
TV: 
Stream:  viaplay logo