Speltips Bayern Munchen – Manchester City 19/4: Formtoppade gäster

Martin Efvergren Publicerat: 19 april 2023

Bayern Munchen ligger under med 3-0 mot Manchester City inför returen i kvartsfinalen av Champions League. Matchen spelas onsdag den 19 april 2023 med avspark kl 21:00 på Allianz Arena.

Bayern Munchen – Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tanken bakom FC Bayern-ledningens beslut att kicka Julian Nagelsmann för att ersätta honom med Thomas Tuchel var nog till stor del grundat i att man ville få en direkt positiv effekt. Man såg kanske framför sig att Tuchel skulle kunna göra om det han gjorde med Chelsea. Men så här fem matcher senare är det inte mycket som talar för att det kommer bli så.

Tuchel inledde visserligen med att vinna seriefinalen i Bundesliga mot Dortmund, men spelmässigt har det inte skett någon förbättring. I helgen fick man bara med sig 1-1 från hemmamötet mot Hoffenheim och förra veckan hade man inte mycket att sätta emot Manchester City på Etihad Stadium.

Bayern Munchen föll med 3-0 i den matchen och nu krävs något extraordinärt för att det ska kunna bli liv i det här dubbelmötet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett Man City i guldsits

Manchester City har sannerligen prickat toppformen i rätt läge. Man kommer till det här mötet med tio raka segrar och i de två efterföljande matcherna väntar en FA-cupfinal mot Sheffield United följt av en seriefinal mot Arsenal.

Pep Guardiolas manskap har skaffat sig ett ypperligt läge på alla fronter. I helgen slog man Leicester borta med 3-1 där Pep kunde kosta på sig att göra fyra tidiga byten för att spara på krutet till den här matchen. Samtidigt tappade Arsenal poäng och nu skiljer det bara fyra poäng och Man City har en match mindre spelad.

Ett Manchester City i medvind kommer nu till Munchen med en, så gott som, skadefri (endast Foden ser ut att saknas) och relativ fräsch trupp samt en 3-0-ledning att gå på. De ställs mot ett FC Bayern vars spel hackar och som störs av inre stridigheter.

Om det är någon klubb som ändå kan prestera givet dessa förutsättningar så är det Bayern Munchen, men jag har mycket svårt att se att man ska kunna få till ett spel som räcker för att störa Manchester City. Det fanns inga sådana tendenser i det första mötet och jag tror att Man City har goda chanser att vinna även den här matchen. Mitt spel blir Man City 0 (asian handicap) till 1.81 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City 0 (asian)
Odds: 1.81
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 19 april
TV: 
Stream:  cmoreplay logo