Speltips Bayern Munchen – Manchester United 20/9: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 20 september 2023

De båda giganterna Bayern Munchen och Manchester United drabbar samman direkt i den första omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdag den 20 september 2023 med avspark kl 21:00 på Allianz Arena.

Bayern Munchen – Manchester United

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FC Bayern kunde i våras säkra sin elfte raka Bundesliga-titel efter ett dramatiskt avgörande i den sista omgången. I Champions League hade man dock inte mycket att sätta emot i kvartsfinalen mot Manchester City. Totalt sett var man inte nöjda med säsongen och förhoppningen är nu att Thomas Tuchel ska kunna höja nivån.

Inför fredagens hemmamöte mot Leverkusen hade man inlett med tre raka segrar i ligaspelet. Där kom så första poängtappet efter att gästerna kvitterat till 2-2 på tilläggstid.

Nu går Bayern Munchen in i Champions Leagues grupp A som favoriter. Förutom Manchester United ingår även Galatasaray och FC Köpenhamn i gruppen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel FC Bayern

Manchester United är tillbaka i finrummet Champions League, men det är tveksamt om man kommer till den premiären med särskilt högburna huvuden. Säsongsinledningen har varit oroväckande svag och en rejäl uppryckning krävs om ska kunna konkurrera om några titlar i vår.

Innan landslagsuppehållet stod Erik ten Hags manskap för sin kanske bästa insats, men det slutade ändå med en 3-1-förlust borta mot Arsenal. I lördags stod man sedan för en prestation hemma mot Brighton som var ett klart steg tillbaka. Man var då, mer eller mindre, chanslösa då man på nytt föll med 3-1.

Bayern Munchen mot Manchester United är ett klassiskt gigantmöte i CL-sammanhang, men i dagsläget är det klar fördel de förstnämnda. Hos spelbolagen gäller också FC Bayern som favoriter till 1.54 gånger insatsen inför den här matchen.

På ett sätt kan det nog vara skönt för ett pressat Man United att få den här matchen där man gäller som underdog. Samtidigt är det inte mycket som tyder på att man ska kunna plocka fram ett spel som räcker för att få med sig någon poäng hem till England. Därtill dras man med en skadesituation som inte gör saken bättre.

Det mesta talar med andra ord för att tyskarna kommer vinna det här med viss marginal. Mitt spel blir därför FC Bayern -1 (asian hcp) till 1.85 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: FC Bayern -1 (asian hcp)
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, onsdag 20 september 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo