Speltips Bayern Munchen – Paris SG 8/3: Stormöte

Martin Efvergren Publicerat: 8 mars 2023

FC Bayern har en 1-0-ledning att gå på inför returen mot PSG i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas tisdagen den 8 mars 2023 med avspark kl 21:00.

Bayern Munchen – Paris SG

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bayern Munchen har ännu inte lyckats göra något ryck i Bundesliga, men känslan är ändå att man är på väg att successivt växla upp. Sedan årsskiftet har man förlorat en match och man toppar just nu tabellen på samma poäng som Dortmund.

Bundesliga i all ära, men för FC Bayern är det i Champions League som man verkligen tar fram det yttersta. Under hösten gjorde man, i vanlig ordning, slarvsylta av motståndet i gruppspelet då man gick rent i en grupp med Barcelona och Inter.

I det första gigantmötet mot PSG i åttondelsfinalen stod man för en väldigt väl genomförd bortamatch. Tyskarna vann med 1-0 där det enda smolket i bägaren var att Benjamin Pavard fick syna det röda i slutminuterna och därmed är avstängd i den här returen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En mer öppen matchbild

Precis som för Julian Nagelsmann så är det insatserna i Champions League som Christophe Galtier slutligen kommer att bli bedömd på. Att vinna ligan och åka ut i en åttondelsfinal i CL är sannolikt inte bra nog om man leder Paris Saint Germain.

Sedan förlusten mot FC Bayern har PSG vunnit tre raka ligamatcher på vilka man totalt gjort elva mål. Kylian Mbappé har gjort fem av de här målen och att han är tillbaka i gott slag är förstås en faktor som stärker PSG jämfört med det första mötet. Då inledde Mbappé på bänken och kunde inte göra något större avtryck när han kom in i början på andra halvlek.

FC Bayern gäller nu som stora favoriter att ta sig vidare och en rak etta på den här matchen ger omkring 1.90 gånger insatsen. Jag håller Bayern Munchen som det bättre laget men samtidigt kan man aldrig räkna bort ett lag med Messi och Mbappé. Dock så saknas ju Neymar som missar resten av säsongen.

Det blev en mer tillknäppt tillställning senast, men här finner jag anledning att tro att på en mer öppen och sprudlande tillställning. Mitt spel blir 1X samt att båda lagen gör mål till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X och BLGM
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 8 mars
TV: 
Stream:  cmoreplay logo