Speltips Bayern Munchen – RB Leipzig 20/5: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 20 maj 2023

Serieledarna Bayern Munchen ställs mot tabelltrean RB Leipzig i den 33:e omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördag den 20 maj 2023 med avspark kl 18:30 på Allianz Arena.

Bayern Munchen – RB Leipzig

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

FC Bayern Munchen har inte nått de höjder som klubbledningen hade förväntat sig den här säsongen. Konsekvensen blev att Julian Nagelsmann fick sparken och Thomas Tuchel tog över.

Det skiftet gav inte någon omedelbart positiv effekt, men man har nu – trots allt – ligatiteln i egna händer. Med två omgångar kvar att spela toppar man Bundesliga med en poäng mer än Dortmund.

FC Bayerns tre raka segrar gör att man har vänt det övertag som Dortmund nyligen hade. Förra helgen lossnade det rejält då man körde över Schalke 04 hemma med 6-0. Dessförinnan hade man vunnit knappt mot Hertha Berlin och Werder Bremen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

RB Leipzig verkar ha gjort det till en vana att inleda säsongen svagt för att sedan komma i rasande fart framåt vårkanten. På de sex senaste ligamatcherna har man tagit fem segrar och har därmed klivit upp på en tredje plats i Bundesliga. Därtill har man tagit sig ändå fram till en final mot Frankfurt i den tyska cupen.

Räknar vi in 5-1-segern mot Freiburg i cup-semifinalen så kommer RB Leipzig till det här mötet med fyra raka segrar. Förra helgen stod man för en imponerande upphämtning då man lyckades vända ett 1-0-underläge till seger med 2-1 hemma mot Werder Bremen. Detta efter att man gjort båda målen i matchens slutminuter.

FC Bayern och RB Leipzig möttes senast i januari i en jämn tillställning som slutade 1-1. Viktiga poäng står nu på spel för båda lagen och det är Bayern Munchen som gäller som klara favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.53 gånger insatsen.

Instinktivt tänker man att det kommer att bli en frejdig och målrik batalj när de här båda lagen möts. Spelbolagen lutar också åt det hållet, men den senaste tiden har det inte riktigt sett ut så. Bortsett från 6-0-segern senast så har det gjorts under 3.5 mål i sju av FC Bayerns åtta senaste matcher. I Leipzigs fall så har det gjorts under 2.5 mål i tre av deras fyra senaste ligamatcher och framförallt är det en solidare defensiv som fått laget att lyfta under våren.

Med detta i beaktning finner jag ett bra spelvärde i ett underspel. Mitt spel blir att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 1.85 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:30, lördag 20 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo