Speltips, Bayern München – Schalke 04 16/4: Hörnpolletter – in!

Spelbloggare Publicerat: 16 april 2016

Ett möjligen lite ofokuserat Bayern München välkomnar Schalke 04 till Allianz Arena, varifrån oddssättarnas tankar på hörnmarknaden, över vilken sida som ska skapa flest, känns smått missvisande.

Det är mycket som händer för Bayern München framöver – seriespelet, den inhemska cupen och Champions League ska bollas mellan. Sex fajter ska avverkas på de kommande två och en halv veckorna, så det handlar om att prioritera. Även om serievinsten inte är helt klar – sju pinnar har man ner till Borussia Dortmund – skulle det inte vara full katastrof med ett par tapp i serien.

Schalke 04 hade kanske hoppats på mer, men konkurrensen om Europaplatserna är oerhört tuff. Som sjua är de placerade just nu, på död mark, men upp till det nämnda området skiljer endast målskillnad. Finns även chans på tredjeplatsen, som leder till Champions League, och avståndet upp dit är på fyra pinnar.

Båda parter har varsin spelare avstängd – Bayern Münchens Xabi Alonso och Schalkes Sead Kolasinac.

Schalke plusspelas på hörnmarknaden

Gillar flera spelobjekt som finns ute på hörnmarknaden, men ett av dem känns som extra vasst såhär på förhand – oddssättarna verkar enbart ha tittat på statistiken, istället för förutsättningarna runtom.

Spelet kommer förstås Bayern styra – men med samma järnhand som de brukar? Tveksamt. Spelschemat har varit tätt, delar av truppen borde vara rätt tröttkörd, och om bara tre dagar väntar en het cupfajt mot Werder Bremen. Kan lätt bli så att Schalke under perioder i matchen till och med kan få styra och ställa lite.

Om Schalke skulle hamna i uppförsbacke, vilket får ses som sannolikt, lär ju positionerna också pushas upp en del.

Schalke har faktiskt plusstatistik på hörnfronten på resande fot – 5,1-4,9. Bayern har förkrossande 8,4-1,8 hemma, men den statistiken förstärks rejält av ett par matcher där siffrorna skjutit i höjden. Nu är det också ett motstånd från den övre halvan som står som motståndare.

Schalke +5,0 hörnor (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt fem färre än motståndarna – spelas till 1,90x.

Speltips:

Speltips: Schalke +5,0 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 16/4
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: