Speltips Belarus – Schweiz 25/3: Ingen munsbit

Martin Efvergren Publicerat: 24 mars 2023

Vitryssland tar emot Schweiz i den första omgången av EM-kvalet. Matchen spelas lördagen den 25 mars 2023 med avspark kl 18:00.

Belarus – Schweiz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Belarus och Schweiz gör upp i EM-kvalets grupp I där de sistnämnda gäller som huvudfavoriter. Utöver dessa två hittar vi även Rumänien, Kosovo, Israel och Andorra i denna grupp.

Förväntningarna på Belarus är dock inte speciellt höga. De kommer från ett VM-kval där man slutade sist i sin grupp där man endast tog tre poäng. Därmed blev man slagna av Estland, Tjeckien, Wales och England.

Under hösten ställdes man sedan mot mer jämbördigt motstånd i Nations League. Största framgången var då att man lyckades kryssa borta mot Slovakien. Det blev dock inga segrar och man slutade sist även i den här gruppen, slagna av Slovakien, Azerbadjan och Kazakstan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schweiz är gruppfavoriter

Schweiz har hållit en hög nivå de senaste åren och måste ses som ganska klara favoriter att vinna den här gruppen.

I VM-kvalet vann man sin grupp före Italien efter att ha gått obesegrade med en målskillnad på 15-2 över åtta matcher. Under hösten stod man sedan för ett par fina insatser i Nations League då man besegrade Spanien och Portugal i ett av två möten mot respektive nation.

I vinterns VM i Qatar fick man emellertid se sig rejält krossade mot just Portugal då det mötet i åttondelsfinalen slutade 6-1 till portugiserna. Men att Schweiz tog sig vidare från den tuffa gruppen med Brasilien, Serbien och Kamerun var förstås en stark bedrift av Murat Yakins landslag.

Schweiz gäller nu som stora favoriter inför den här matchen. Det är klasskillnad mellan lagen, men på hemmaplan är vitryssarna sällan en munsbit. I VM-kvalet föll man bara med 1-0 hemma mot Belgien och när man tog emot Tjeckien slutade det med en 2-0-förlust.

Jag finner det klart sannolikt att den här matchen kommer landa i ett liknande resultat som ovan nämnda. Schweiz lär ställas mot ett kompakt försvarande Belarus som inte kommer vara helt enkelt att bryta ner. Mitt spel blir att Schweiz vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Schweiz vinner & under 3.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:00, lördag 25 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo