Speltips, Belenenses – IFK Göteborg 30/7: Resultatspel till 8 x fläsket

Spelbloggare Publicerat: 30 juli 2015

Göteborg är framme i den tredje EL-kvalrundan och inleder den i Lissabon, där Belenenses väntar. Allt talar för att det blir en målsnål historia och vi investerar polletterna i ett spel till åtta gånger degen.

Det har redan skapats en infekterad relation mellan klubbarna efter att Blåvitts scout blivit stoppad från att se på Belenenses senaste vänskapsmatch och som en motreaktion fick inte Belenenses representanter några matchbiljetter till Blåvitts möte mot Slask Wroclaw i den förra EL-rundan. Kommer detta spegla sig på planen, månne?

Belenenses blev inte bättre än sexa i Primeira Liga under fjolåret, men fick den här Europa League-biljetten eftersom en av klubbarna ovan också vann den inhemska cupen. Det var ett makalöst bra år som Belenenses gjorde – bara i upplagan dessförinnan överlevde man i förstadivisionen med ynka fyra pinnar från det röda tabellområdet.

Gästande Blåvitt, den storyn kan vi alla redan vid det här laget. Allsvenskan toppas, dock tätt följda av konkurrenterna under och man presterade fantastisk fotboll, och inte minst försvarsspel, under våren. Gått desto sämre därefter, även om man fortfarande är svåra att slå – förlust blev det dock senast borta mot Falkenberg med 0-1.

Mållöst i 3/9 senaste

Här skriker det målsnålt. Ser inte hur detta skulle kunna utvecklas till något målpartaj, inte en chans. Därför ser vi vår chans att investera i en rejäl skräll här – att det blir mållöst till 8,0 x polletterna.

Båda de här sidorna har flera likheter; defensivt är de urstarka medan de inte är några direkta målmaskiner. Belenenses hittade nätet 34 gånger på lika många matcher under förra året och släppte in 35 stycken. Försvarsspelet är prioriterat och på detta har också deras bästa målskytt från förra året, Deyverson, blivit såld.

Likadant ser det ju också ut för Blåvitt. Bara tio mål har släppts in på 17 allsvenska matcher och framåt har man gjort 23 stycken – näst minst på den övre tabellhalvan. Och sedan såldes Lasse Vibe – förra årets allsvenska skyttevinnare – förra veckan. 0-0 är ett återkommande resultat för IFK; tre av de nio senaste matcherna har slutat mållösa.

Belenenses är mållösa i deras två senaste vänskapsmatcher och har mer än en halv månad till seriepremiären – nu ska de föra matchbilden och då kan tempot säkert bli lidande.

Polletterna in på under 0,5 mål. 8,0x får ni hos en rad olika bookies.

Speltips:

Speltips: Under 0,5 mål
Odds: 8,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 30/7
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Belenenses 2,05 comeon logo
Oavgjort 3,40 mybet logo
Göteborg 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,50 expekt logo
Under 2,5 mål 1,55 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: