Speltips Belgien – Island 8/9: Press på Hamrén

Simon Pålsson Publicerat: 5 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Belgien är svårslagna i UEFA Nations League, och den 8 september 2020 möter belgarna Island i den andra omgången.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Island gäller som klar underdog inför UEFA Nations League, och man har utan tvekan hamnat i en av de tuffare grupperna med motståndare som Belgien, England och Danmark. Den tredje motståndaren ska vara den något mer överkomliga, men då känns Danmark på många sätt som ett mardrömslag.

Baserat på premiären mot England blir det här också en tuff grupp att försöka göra resultat i. På hemmaplan förlorade man direkt med 0-1 i en märklig, lite lätt avslagen, historia som ändå hade två röda i sig. Det känns som att Erik Hamrén fortsatt har svårt att hitta sitt sätt att leda laget, och sätta sin prägel på prestationerna.

Belgien däremot såg starka ut borta mot Danmark, och kunde bryta en 36 matcher lång svit utan förlust för danskarna. 2-0 i den danska huvudstaden gör att belgarna redan nu har kopplat greppet om den här gruppen. Precis som väntat.

Detta är två lag som spelade mot varandra i förra UEFA Nations League också. Då vann Belgien med 5-0 över 180 minuter. Klar klasskillnad redan då alltså.

Belgien är för bra

Belgien har på pappret en av de allra mest spännande trupperna i hela landslagsvärlden, och då kvittar det egentligen att man har ett par spelare borta med skador och av lite andra anledningar. Kevin De Bruyne finns exempelvis inte med övriga laget under den här samlingen, och blir alltid saknad när han inte kan vara med. Konstigt vore annars med tanke på att han är en av världens bästa spelare alla kategorier.

Men om vi ska specifiera mer vilka spelare som inte kan spela är Yannick Carrasco och Thibaut Courtois utanför truppen här också. Det är spelare som båda hade startat annars, vad det verkar. Divock Origi, Hendrik van Crombrugge, Dedryck Boyaya och Nacer Chadli kommer inte heller att spela mötet med Island.

Med allt det sagt kommer man med ett starkt lag, och startelvan som sätts på banan lär kunna köra över Island. Eden Hazard hoppade in senast och kanske spelar han en mer avgörande roll här.

Island har ett par tunga spelare i Kari Arnason, Kolbeinn Sigthorsson och Hannes Thor Halldorsson på sin skadelista. Som om det inte vore nog med det är Sverrir Ingason nu avstängd efter sitt röda kort mot England.

Det finns egentligen ingenting som talar för att islänningarna ska knipa en poäng här.

Belgien vinner första halvlek spelas till 1,57 gånger såsen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Belgien vinner (första halvlek)
Odds: 1,57
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, tisdag 8 september 2020
TV:  cmoreplay logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: