Speltips Belgien – Österrike 17/6: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 17 juni 2023

Sveriges huvudkonkurrenter Belgien och Österrike gör upp i lördagens omgång av EM-kvalet. Matchen spelas den 17 juni 2023 med avspark kl 20.45.

Belgien – Österrike

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Gruppfavoriterna Belgien fick en smakstart på EM-kvalet under nye förbundskaptenen Domenico Tedescos ledning. I den på pappret svåraste matchen på bortaplan mot Sverige visade man sin klass då man vann välförtjänt med 3-0 vid den senaste landslagssamlingen i slutet av mars.

Romelu Lukaku har haft det tufft i klubblaget Inter den här säsongen, men mot Sverige var han den urkraft i boxen som han kan vara i sina bästa stunder. Han visade också vägen då Belgien, i den efterföljande träningslandskampen borta mot Tyskland, kunde vinna med 3-2.

Många har hävdat att det sista tåget har gått för den gyllne belgiska generationen, men att döma av deras senaste prestationer finns det fortfarande en hel del krut kvar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Österrike får det tufft

Österrike ser ut att bli Sveriges huvudmotståndare i kampen om andraplatsen i gruppen. Det är visserligen många matcher kvar att spela, men det skulle förvåna om Estland eller Azerbaijan skulle blanda sig i striden.

Österrike lyckades i alla ta två förväntade segrar i på hemmaplan mot de två ovan sistnämnda nationerna. I premiären tog man en klar 4-1-seger mot Azerbaijan, men därefter fick man desto större problem i mötet mot Estland. Esterna hade en 1-0-ledning i halvtid och det dröjde till den 68:e minuten innan Österrike fick in ett kvitteringsmål. 1-1 stod sig sedan fram till slutminuterna då Michael Gregoritsch, som tidigare missat en straff, kunde sätta avgörande 2-1.

På tisdag möter Österrike Sverige på hemmaplan och för svenskt vidkommande lär det vara en fördel att österrikarna har den här svåra bortamatchen denna lördagskväll. Hos spelbolagen gäller Belgien som klara favoriter då ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.60 gånger insatsen.

Förbundskapten Ralf Rangnick lär förstås gå in med fullt fokus på den här matchen, men risken är att man undermedvetet känner att den viktigaste matchen spelas på tisdag. Hursomhelst tror jag inte att Österrike kan rå på ett Belgien som ser ut att ha fått en nytändning sedan Tedescos tillträde. Mitt spel blir Belgien -1 (asian handicap) till 2.05 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Belgien -1 (asian)
Odds: 2.05
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 17 juni 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo