Speltips Benfica – Porto 6/5: Sista chansen

Simon Pålsson Publicerat: 6 maj 2021

Benfica och FC Porto har halkat efter Sporting Lissabon, men hoppas kunna konkurrera om ligaguldet i Portugal hela vägen in i mål.

Benfica - FC Porto

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är en speciell säsong som har utvecklat sig i Portugal och den här säsongen har man egentligen kunnat följa en handfull lag i jakten på en titel. Som vanligt finns Benfica och FC Porto med i toppen, men det är Sporting Lissabon som leder tåget.

Efter 30 spelade omgångar är man fortsatt obesegrade och lika imponerande som det är att kunna rada upp så många matcher utan förlust, lika viktigt har det varit för att distansera sig från lag som FC Porto och Benfica i tabellen.

Faktum är att Sporting CP med fyra omgångar kvar att spela har sex poäng ner till närmast jagande lag och det rör sig om FC Porto, med Benfica ytterligare fyra poäng bakom.

Det innebär att vi nu vågar hävda att det inte blir något ligaguld för Benfica, men att FC Porto fortfarande har en liten chans att utmana hela vägen in. Den här matchen kanske främst handlar om vilket lag som egentligen kniper den viktiga andraplatsen – är det FC Porto eller Benfica?

Som bekant är det här den stora matchen i Portugals inhemska liga och det kittlar alltid lite extra på förhand när dessa giganter gör upp om tre poäng.

Odds i Liga NOS

FC Porto har också fördelen av att kunna spela med starkast möjliga lag, sånär som på Mouhamed Mbaye som har varit borta med en skada länge och som inte heller kommer att kunna spela under de sista veckorna. Corona – tro det eller ej, men det är hans namn – kommer inte heller att kunna spela vad det verkar. Men det är en spelare som testas sent på matchdagen.

Andreas Samaris, André Almedida och Joao Ferreira, spelare med landslagsrutin på slutet där, kommer troligen inte att spela mer kommande veckor i ligan. Adel Taarabt och Dawin Nunez testas också sent och hoppas kunna spela för Benfica här.

FC Porto har 24 raka matcher utan förlust, Benfica har nio vinster på sina tio senaste matcher. Med andra ord är det högst formstarka lag som gör upp.

1-1 slutade matchen i januari månad mellan lagen och nu har jag goda förhoppningar om underhållning igen.

Över 2,25 mål (asian handicap) spelas till 1,77 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,77
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, torsdag 6 maj 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: