Speltips, Benfica – Zenit 16/2: Specialspel från åttondelen

Spelbloggare Publicerat: 15 februari 2016

Portugisiskt möter ryskt i Champions League – Benfica mot Zenit. Gästerna kommer till spel med en klar matchplan och det talar för ett visst tecken på 1×2-marknaden.

Det är kanske inte de största namnen som kommer ut ställas ut på planen här, men detta dubbelmöte har alla möjligheter att bli ett intressant sådant.

Zenit var ett av de stora utropstecknen i gruppspelet. Med Gent, Valencia och Lyon som motståndare lyckades man vinna de fem inledande matcherna medan den sista, mot Gent, förlorades, när förstaplatsen redan var klar och det roterades en hel del.

Klart bättre presterat än i seriespelet där de står på en anonym sjätteplats efter 18 matcher. Nu har man inte spelat tävlingsfotboll på två månader till följd av uppehållet och istället värmt upp med tre vänskapsmatcher i The Atlantic Cup, varav två av dessa mot svenska Norrköping (3-2-vinst) och Örebro (1-1 efter FT och vinst efter straffar. Värvat på bra under uppehållet också…

Benfica, som kom tvåa i gruppspelet, efter ettan och snäppen vassare Atlético Madrid, är mitt inne i händelserna. Står inför en ytterst intressant spännande och tajt toppstrid i den inhemska serien där de just nu är tvåa, tre pinnar efter Sporting CP. Efter en radda av starka resultat efter varandra, åkte man på en 1-2-torsk hemma mot Porto förra veckan. Värsta möjliga uppladdning.

Försvarsinriktad matchplan

Bortatränaren André Villas-Boas har uttryckt att hans mannar ska spela på resultatet – med andra ord: spela avvaktande och försöka lösa ett kryss efter fulltid. 0-0, kanske?

Och trots att de hållit kropparna varma med dessa vänskapsmatcher, är det helt annorlunda från att spela tävlingsfotboll. Att då plocka en vinst, i den första matchen av två, borta mot Benfica – det blir tufft.

Benfica är ändå starka och förlorar sällan inför hemmapubliken i Europa. Hade 2-0-1 i resultatens gruppspel – och då kom torsken mot starka Atlético Madrid med knappa ett mål mot två.

Har oerhört svårt att se ett matchotränat Zenit vinna detta, men med en försvarsinriktad matchplan från start – oavgjort ska inte vara omöjligt. Spelar därför: hemmalaget inget spel – oavgjort till 1,76x hos Redbet. Känns som en rätt okej försäkring.

Speltips:

Speltips: Hemmalaget inget spel – oavgjort
Odds: 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 16/2
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Benfica 2,15 williamhill logo
Oavgjort 3,40 mybet logo
Zenit 3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,66 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: