Speltips, Birmingham – Cardiff 18/12: Kampen om playoffbiljetterna

Spelbloggare Publicerat: 17 december 2015

Championshipåttan Middlesbrough och sjuan Cardiff ryker ihop på St. Andrew’s och när Unibets oddssättare sticker ut hakan på målmarknaden investerar vi polletterna i ett spelobjekt till strax över dubbelt.

Tre friska pinnar hittas, som alltid, i potten. Det är alltså dessa två som hittas på platserna precis under det positiva kvalstrecket med en respektive fyra pinnar upp dit. I ett tätt mittenskikt är varenda pinne av enorm betydelse. Ett par veckor av sämre resultat – helt plötsligt kan man vara nere på den undre tabellhalvan och tampas.

Varåt det banar för respektive part i tabellen är – åt helt olika håll. Birmingham hade bara skrapat ihop två pinnar på de fem senaste matcherna, och det är inte så att spelschemat varit överdrivet tufft. Cardiff å andra sidan, de har inte förlorat på fyra matcher efter varandra; två vinster och två kryss.

Målrika matcher på sistone

Känslan är att en öppen och underhållande batalj kan vänta oss, som det varit när Cardiff varit ena halvan av matcherna under den senaste tiden. Ser inte alls ut som i början av spelåret, när det ofta var tillknäppt och målsnålt.

Resultaten talar för sig själva: 2-2, 2-3, 2-2 och 3-2. Man har hållit extremt ojämn nivå i dessa; motståndarna haft taktpinnen och momentum under perioder, för att det sedan ska bli vice versa – ofta vid flera tillfällen under matcherna. Svårt att hålla en jämn nivå under 90 minuter. Ändock: positiv och fartfylld fotboll.

Formen pekar också uppåt för värden, trots att man inte vunnit sedan början av november. De två senaste matcherna – mot Middlesbrough och Preston North End, båda på bortaplan – har varit väl utförda och man har också fått kryss i båda. Kanske kan man bryta den usla målformen på hemmaplan?

Birminghamtränaren Gary Rowett förklarar att han vill att spelarna visar upp samma positivitet här, som i de matcherna. Greppar taktpinnen, med andra ord? Ett Cardiff i fantastisk målform skulle absolut kunna såra dem för det…

Anfallaren Donaldson saknas alltjämt för värden, men offensiva tendenser visades ändå upp senast i 1-1-matchen mot Preston. Dessutom ställs eventuellt ytterbacken Jonathan Grounds utanför truppen med lite småbekymmer. Cardiffs trupp verkar bli oförändrad från 3-2-vinsten över Brentford i veckan.

BLGM – ja finns till 2,02x hos Unibet. I min bok ska det spelet vara knapp favorit, så värdet är tydligt.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 18/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Birmingham 2,50 mybet logo
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Cardiff 3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,30 unibet logo
Under 2,5 mål 1,65 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: