Speltips Birmingham – Derby 10/9: Tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 8 september 2021

Tungsviktsmöte på tränarbänkarna när Lee Bowyer tar sig an Wayne Rooney. Birmingham City mot Derby County väntar i Championship.

Birmingham City - Derby County

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Minns ni mitten av 2000-talet när den engelska fotbollen var som allra bäst i modern tid, innan det blev den moderna fotboll som det är i dag? Två spelare som verkligen personifierade den typen av Premier League-fotboll ställs nu mot varandra på två tränarbänkar.

Lee Bowyer var en hårdför mittfältare som inte minst är känd för sina dagar i den klassiska klubben Newcastle United, där han bland annat hade ett slagsmål med en lagkamrat ute på fotbollsplanen.

Wayne Rooney är främst känd för sina framgångsrika säsonger i Manchester United och även i det här fallet pratar vi om en fotbollsspelare med ett minst sagt hetsigt humör.

Två spelare som verkligen gick att älska, men som många också gillade att hata. Nu är båda tränare och hör såklart hemma i Championship. Det känns spontant som en liga med en fotboll som mer linkar den som båda dessa herrar vill spela.

Nu möts Birmingham City med Lee Bowyer och Derby County med Wayne Rooney när det spelas en enda match från Championship på fredagskvällen. Hur kan den tänkas sluta?

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två mittenlag i Championship

Derby County har öppnat säsongen svagt igen och det känns redan efter sex omgångar som att det här inte är ett lag som kommer att kunna slåss i den absoluta toppen. Men Championship har en lång maratonsäsong framför sig och i slutändan brukar det öppnas många vägar att nå Premier League via playoff även för lag som inleder dåligt.

Med det sagt har Derby County en enda vinst på fem omgångar hittills, men man har å andra sidan bara förlorat en match. Fyra insläppta är helt okej, men att man också bara har gjort fyra framåt är mer oroväckande. Bara ett enda lag har värre gjorda mål framåt än så länge och det är Sheffield United.

Birmingham City har två poäng mer än Derby County och ligger därmed bättre till i den fortsatt väldigt tighta tabellen. Om man hemmaslår Derby County här kommer det att se ganska lovande ut för att vara helt ärlig.

Birmingham City har också varit ganska täta bakåt, men har en klart bättre målskörd än Derby County. Nu ser jag en tät match framför mig och riktar in mig på 1X2-marknaden. Mitt favoritspel från Championship hämtas igen.

X (oavgjort) spelas till 3.40 gånger insatsen hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3.40
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, fredag 10 september 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: