Speltips Birmingham – Swansea 2/4: Hård press

Simon Pålsson Publicerat: 2 april 2021

Swansea City har tappat lite mark igen, men hoppas ta tre poäng borta mot Birmingham City för att fortsätta slåss om direktplatsen till Premier League.

Birmingham - Swansea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns perioder under hösten i Championship som man undrar om säsongen någonsin ska ta slut och om det verkligen är rimligt att hålla ögonen på serien hela vägen. Men det är i det här skedet av säsongen som Championship är en underbar serie och liga att hålla koll på.

Nu står lagen mestadels på runt 37-38 spelade matcher, även om Rotherham efter coronakaos fortfarande har spelat 34 matcher, och det gör att vi snart går in i den avgörande fasen. Det ska spelas totalt 46 omgångar.

Det innebär att lagen har i snitt 8-9 matcher kvar att spela och då står det runt 27 poäng på spel ytterligare för varje lag.

Som det ser ut i skrivande stund är det Norwich City som är given serievinnare och det ska enormt mycket till för att man tappar direktplatsen till Premier League.

Det intressanta nu är andraplatsen, som också är en direktplats till Premier League, och såklart vilka fyra lag som får spela playoff om den tredje och sista platsen till nästa säsong i den engelska högstaligan.

Watford – 75 poäng (38 matcher)
Swansea City – 69 poäng (37 matcher)
Brentford – 68 poäng (37 matcher)

I mina ögon är detta lagen som gör upp om det och det ska mycket till för att något annat lag ska blanda sig i.

Ingen rast för Swansea City

Efter två raka förluster för Swansea City har man tappat det som var ett övertag i toppstriden, och nu har man blivit förbikörda av ett formstarkt Watford som står på fem raka vinster och som ser ut att ta en ny vinst redan på långfredagen.

Swansea City har fått en sämre form i precis fel läge, men har å andra sidan förlorat mot topplag som AFC Bournemouth och Cardiff City. Det i sig gör att det kanske inte är fullt så oroväckande som det annars hade varit.

Det här lilla landslagsuppehållet har kommit väldigt lämpligt för Swansea City, som nu kan ladda batterierna inför mötena med Birmingham City. Det är ett formsvagt lag som bara en vinst på sina fem senaste matcher.

Å andra sidan är det ett lag som verkligen behöver poäng, då man nu ligger en placering över nedflyttningen och lär få vara en del av den striden hela vägen in i mål.

Swansea City har sju raka utan förlust mot Birmingham City och jag ser framför mig en trend som håller i sig.

Swansea City draw no bet spelas till 1,68 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Swansea City draw no bet
Odds: 1,68
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, fredag 2 april 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo