Speltips, BK Häcken – IFK Norrköping 9/4: Mästarna skövlar större mark?

Spelbloggare Publicerat: 7 april 2016

De regerande mästarna, IFK Norrköping, reser ner till Göteborg och Bravida Arena för att mäta musklerna med BK Häcken. Kan de kamma hem tre färska pinnar?

Trots succén under fjolåret, anses IFK inte vara mer än en utmanare till de lite mer namnstarkare, Malmö FF och Blåvitt, jättarna om titeln. De har dock fått behålla största delarna av truppen, de främsta pjäserna, och underskattas möjligen lite?

Premiären var välutförd – det blev förvisso en 1-3-torsk mot Malmö, men de siffrorna var utan tvekan missvisande; hade lika väl kunnat bli de omvända. Därefter, nu senast, krossades Kalmar FF med 4-1 hemma på Nya Parken.

Häcken är även de en potentiell utmanare till toppen, även fast det lär bli lite svårt att mäta musklerna med de allra bästa på allvar. Blev en premiärtrea mot starka Elfsborg inför hemmapubliken, för att sedermera falla i derbyt mot Blåvitt med uddamålet. Finns mer att önska av prestationerna.

Stora skadebekymmer

På Bravida Arena var Häcken extremt starka under fjolåret, men premiären mot Elfsborg – vinsten till trots – höjde en del frågetecken. Kommer de vara lika starka nu? Är tveksamt inställd till detta, och nu får man besök av en av de tuffaste motståndarna möjliga i Allsvenskan.

Fantastiskt imponerande har IFK varit. De visar att siktet är på ännu en titel och om man inte blir sönderköpta i sommar, ska det inte vara en omöjlighet. Långtifrån. Kalmar, som kanske inte är på samma nivå som Häcken, men alltjämt är okej, krossades. Manglades!

Stora skadeproblem för Häcken – försvarspjäserna Tefu Mashamaite och Kari Arkivuo är out. Martin Ericsson samt Rasmus Schüller klev ut skadade mot Blåvitt. Statusen runt Paulinho och Alexander Jeremejeff är oklar. Betydande avbräck!

Bättre truppstatus för IFK.

Köper absolut att Häcken ska vara favoriter här, men inte mer än små sådana. 3,20 x smeten för den raka tvåan är mer än spelvärt. Givet investeringsobjekt!

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping vinner, rak tvåa
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 9/4
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: