Speltips Blackburn – Blackpool 21/2: Uddlöst

Martin Efvergren Publicerat: 21 februari 2023

Blackburn Rovers tar emot nästjumbon Blackpool i den 33:e omgång av The Championship. Matchen spelas tisdagen den 21 februari 2023 med avspark kl 20:45 på Ewood Park.

Blackburn – Blackpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jon Dahl Tomasson fick en fin start med sitt Blackburn Rovers, men man har successivt halkat ner ett par placeringar. Inför tisdagens omgång ligger man precis utanför topp-sex, men det är väldigt jämnt mellan lagen i toppskiktet.

Blackburn har bara en förlust på de tio senaste matcherna om vi räknar FA-cupen. Av dessa har man emellertid kryssat fem.

Inför lördagens hemmamöte mot Swansea hade Rovers tre raka kryss i ligaspelet. Även den matchen såg ut att bli oavgjord, men i den 89:e minuten kunde spanjoren Daniel Ayala trycka dit 1-0 vilket gav en mycket välbehövlig trepoängare på kontot för hemmalaget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett kompakt Blackpool

Blackpool FC befinner sig i den andra änden av tabellen då man endast spelat ihop 31 poäng på 32 matcher. Det innebär att man för tillfället ligger näst sist i Championship.

Precis som Blackburn kommer man från en mycket viktig 1-0-seger i lördags. Blackpool besegrade då Stoke hemma och det var lagets första seger i ligan sedan slutet av oktober. Mick McCarthy tog över som manager för en dryg månad sedan och detta var hans första seger med klubben.

Blackburn och Blackpool och möttes senast i slutet av augusti och då vann de förstnämnda med 1-0 på bortaplan. När de nu möts igen är det Blackburn som gäller som favoriter till ett odds omkring 1.95.

Ser vi till tabelläget är det förstås mycket som talar för en hemmaseger. Samtidigt har Blackburn haft svårt att vinna fotbollsmatcher på sistone och Blackpool kommer en boost efter sin seger i helgen.

Blackburn lär komma att föra den här matchen, men de har haft problem med effektiviteten och Blackburn lär försvara sig kompakt. Det har gjorts under 2.5 mål i Blackburns fem senaste matcher och mitt spel blir att den trenden fortsätter. Att det görs under 2.5 mål totalt spelas till 1.77 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 20:45, tisdag 21 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo