Speltips Blackburn – Brentford 12/3: Ny måstematch

Simon Pålsson Publicerat: 12 mars 2021

Brentford har tappat sin plats i förarsätet i Championship och behöver tre poäng borta mot Blackburn Rovers på fredagskvällen.

Blackburn Rovers - Brentford

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en intensiv säsong är vi snart inne på upploppet i Championship, men som bekant är det inte riktigt där som den engelska fotbollssäsongen tar slut. För efter att säsongen är slut ska man dessutom spela ett playoff om den sista platsen till Premier League.

Brentford hade bra häng på en plats till Premier League redan förra säsongen, men då föll man igenom i playoff-finalen, snöpligt värre den gången.

Som säsongen har artat sig i år ser det ut att kunna bli samma problem igen, eftersom Brentford nu har tappat sitt momentum i toppen och inte längre ligger på en av direktplatserna. Under lång tid bevakade man andraplatsen, men efter en svagare inledning på säsongen 2021 ser det mörkare ut.

En förklaring är att man har låst sig i sitt offensiva spel och man kan också argumentera för att Brentford släpper in för många, för enkla mål. Det kan bland annat härledas till att mittbacken och lagkaptenen Pontus Jansson inte längre är en del av matchtrupperna då han är skadad.

Så vad gäller då nu? Jo, Brentford möter ett Blackburn Rovers som man spelade 2-2 mot i höstas, och ett lag som man inte slog någon gång förra säsongen heller. Det är alltså ingen enkel match som väntar.

Oavgjort lockar igen

Det faktum att det skiljer 19 poäng mellan lagen i tabellen gör ändå att man måste se Brentford som liten favorit, även om trenden inte är den bästa för bortalaget. Brentford har exempelvis tre raka förluster på bortaplan.

Blackburn Rovers har däremot inte jättemycket att spela för. I dagsläget har man exempelvis tolv poäng ner till nedflyttning och det är en strid som man bör kunna undvika hela vägen in i mål.

Men samtidigt är det 14 poäng upp till playoff och så pass mycket går inte att ta igen på de elva omgångar som återstår. Det är min absoluta känsla.

Brentford har däremot inte riktigt förmågan att vinna komfortabelt för närvarande och därmed lockar ett 1×2-spel.

X (oavgjort) spelas till 3,50 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 3,50
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20.45, fredag 12 mars 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo