Speltips Blackburn – Coventry 19/4: Toppstrid

Martin Efvergren Publicerat: 19 april 2023

Det är två playoff-jagande lag som möts när Blackburn Rovers tar emot Coventry City i onsdagens omgång av Championship. Matchen spelas den 19 april 2023 med avspark kl 20:45 på Ewood Park.

Blackburn – Coventry

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Blackburn Rovers har befunnit sig i toppskiktet av Championship sedan säsongsinledning, men när allt nu ska till att avgöras har man tappat momentum. Man har bara tagit fem poäng på de sex senaste omgångarna och riskerar därmed att gå miste om en playoff-plats. Mycket viktiga poäng står därmed på spel när man gästas av ett Coventry som är en poäng bakom Blackburn. Coventry har emellertid en match mer spelad.

Jon Dahl Tomassons manskap kommer från fem raka matcher utan seger om vi räknar in förlusten mot Sheffield United i FA-Cupen. I lördags spelade man 0-0 hemma mot Hull och i omgången dessförinnan kunde man rädda en poäng i bortamötet mot Huddersfield. Detta sedan man vänt ett 2-0-underläge till 2-2 efter en kvittering på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Blackburn

Coventry City har, till skillnad från Blackburn, lurat i vassen strax under toppskiktet, men har successivt skaffat sig allt bättre häng på en playoff-plats. På de tretton senaste matcherna har man endast en förlust och Viktor Gyökeres fortsätter att leverera mål i var och varannan match.

I lördags hängde svensken dit två pytsar när Coventry besegrade QPR med 3-0 på bortaplan. Dessförinnan hade man två raka kryss mot Swansea samt Watford.

När Blackburn och Coventry möttes i höstas gick de sistnämnda segrande med 1-0. Inför den här matchen är förutsättningarna jämna där Blackburn gäller som knappa favoriter.

Blackburn är alltjämt en poäng före Coventry och de har hemmaplansfördel, men gästerna har den bättre formen. Coventry kommer underifrån medan Blackburn, ur ett mentalt perspektiv, har en playoff-plats att förlora. På så vis är det fördel Coventry.

Blackburn har totalt sett varit stabila bakåt, men framåt har man inte direkt öst in mål. Deras 45 mål på 41 matcher är få för att vara ett topplag. De är därmed ett av de målsnålaste lagen i Championship och jag finner anledning att tro att också den här matchen kan bli en mer tillknäppt tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.75 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, onsdag 19 april
TV: 
Stream:  viaplay logo