Speltips, Blackburn – Nottingham 14/12: Handikappspelet synas

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2015

Pånyttfödda Blackburn har siktet inställt på playoffplatserna och nästa motståndare att avvärja är ett Nottingham Forest med stora problem på bortaplan. Värden får förtroendet!

Går väl knappast att hylla varken Blackburn eller Nottingham Forest för vad som presterats under året – de har varit på höjden till mediokra sett till spelarmaterialen som finns. Liksom i fjol är Blackburn ett par kliv före; på elfteplatsen med 27 pinnar inkasserade medan Nottingham skrapat ihop 24 stycken och med det är placerade på sextondeplats.

Bättre har det ändå sett ut med tiden och respektive formkurva pekar spikrakt uppåt, där Blackburns fina svit sträcker sig lite längre tillbaka. 4-3-0 har de i resultatraden sedan slutet av oktober och Nottingham står stärkta med tre vinster, ett kryss och en förlust på de senaste matcherna – innan dess hade man åtta vinstfria matcher uppradade.

3-1-0 med Lambert vid rodret

Lite ovisst att välja sida i en match som denna, när formkurvorna liknar varandra och det på pappret är två jämna parter som drabbar samman. Känner dock att Blackburn känns något vassare för tillfället och på hemmaplan bör de ha en bra chans att kamma fullt.

Sedan Paul Lambert tillträdde på tränarposten har Blackburn tagit ännu ett kliv framåt, ett stort sådant. Facit är tre vinster och ett kryss – spelarna osar självförtroende, och ännu mer blodsmak borde de ha fått i och med att man kopplat kontakt med toppen efter dessa resultat. Inte så att man sprudlade mot Rotherham senast, men trots detta båda vann man och höll nollan.

Lambert har dock spelat vidare med samma startelva och med det tajta spelschemat som varit deklarerar han att viss rotation kan väntas. Alltför mycket av den varan lär det dock inte bli – samma sak gäller dessutom även Nottingham.

Gästande Nottingham har också steppat upp rejält, som nämnts – men det är framförallt på hemmaplan resultaten kommer. 1-1 nu senast borta mot Wolverhampton – prestationen var allt annat än prickfri – bröt en svit på fyra förluster efter varandra.

Lutar åt ettan, men krysset är ingen omöjlighet. Spelar därför Blackburn -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid kryss – till 1,88x istället för den raka ettan.

Speltips:

Speltips: Blackburn -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 14/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Blackburn 2,15 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40 mybet logo
Nottingham 3,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,20 expekt logo
Under 2,5 mål 1,70 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: