Speltips, Blackpool – Doncaster 14/11: Hemmastarkt mot bortasvagt

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2015

Botten mot botten i League One när Blackpool välkomnar Doncaster Rovers till Bloomfield Road. Värden siktar på att bryta en förlustsvit på fyra matcher. Lyckas man?

20:e och 18:e plats. Dyster verklighet för både Blackpool och Doncaster – två sidor som har klart större potential och i alla fall borde kunna fixa en plats i mittenskiktet sett till kvalitéerna man ändå besitter. Svårt att se de trilla ur serien, men det handlar ju om att leverera resultat, vilket de inte gjort.

Doncaster har redan förändrat på positionerna i ledarstaben. Skotten Darren Ferguson plockades in i början av oktober och resultaten har för all del blivit bättre, men problemen är fortfarande stora och svåra att bortse från. Bland annat har han lyckat föra laget till sin första bortavinst i årets seriespel, mot bottenkonkurrenten Shrewsbury Town. Hur rättvist det var kan diskuteras – men ja; resultat som resultat i nuvarande situation.

Neil McDonald i Blackpool är såklart pressad efter den usla starten på spelåret och nu fyra förluster i följd. Han kritiserades bland annat för hur startelvorna formerades i de två senaste cupmatcherna, i FA-cupen samt Johnstone’s Paint Trophy mot Barnet respektive Wigan, vilka båda bockats av som torskar.

Fem raka hemmamatcher utan förlust

Usel form, men här borde Blackpool ha en bra chans att åter vinna en match efter dessa fyra förluster. Det måste nämnas att alla dessa varit på bortaplan, där man varit så oerhört usla under hela spelåret.

Hemma däremot; där har det inte varit fy skam, bortsett från i de tre första seriematcherna som alla förlorades. Därefter: fem förlustfria matcher, varav tre vinster och således två kryss. Inte det absolut tuffaste spelschemat, men Doncaster i rådande form får också ses som en passande uppgift för att glida vidare på den här vågen.

– Doncaster är nu en tuff match men vår hemmaform är utmärkt, säger Neil McDonald enligt Blackpoolgazette inför matchen.

Självförtroendet finns där. I alla fall på hemmaplan.

Och att Doncaster skulle ha självförtroende på resande fot med den usla bortaformen man har – nej. Under hela spelåret är facit en vinst, ett kryss och sju förluster. Det tär förstås på psyket bland spelarna.

Målvaktsproblem för värden med förstahandsvalet Colin Doyle borta och backupen Kyle Letheren osäker för spel. Öppnar upp för Dean Lyness. Inte helt optimalt med tanke på hur lite han spelat de senaste åren, men trots detta tycker jag att Blackpool borde vara större favoriter än de presenteras som.

Därför spelas – Blackpool draw no bet – insatsen tillbaka vid oavgjort – till 1,91 x polletterna hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Blackpool draw no bet
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 14/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Blackpool 2,70 williamhill logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Doncaster 2,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,10
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: