Speltips Blackpool – Oxford 21/5: Playoff i League One

Simon Pålsson Publicerat: 21 maj 2021

League One-playoff till Championship ska avgöras med det andra mötet melaln Blackpool och Oxfrd City fredagen den 21 maj 2021.

Blackpool - Oxford City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att det har spelats totalt 46 omgångar i League One stod det klart att klassiskas lag som Hull City och Petersborough tagit sig direktvägen upp till Championship inför kommande säsong i det engelska fotbollssystemet.

Båda lagen har gjort imponerande säsonger och får sägas vara lag som verkligen förtjänar att ta sig upp, men där bakom har det varit betydligt mer jämnt och ett antal andra klassiska klubbar gör nu upp i ett playoff.

Blackpool slutade trea och får därmed spela mot det på pappret sämsta laget, baserat på poängskörden under året. Oxford City väntar i semifinalen och efter att ha vunnit med 0-3 på bortaplan i den första matchen är frågan om inte Blackpool har dödat det här redan.

Samtidigt möter Blackpool ett lag som har sprattlat till med 22 vinster under säsongen och som bevisligen vet hur man vinner fotbollsmatcher. 77 gjorda mål är också tredje bäst i League One, endast slaget av lagen som nu är klara för Championship.

Samtidigt har Oxford City varit starka hela säsongen med flerea tunga vinster, men 0-3-vinsten placerar laget i ett ansträngt läge.

Odds i playoff

Det engelska playoff-systemet är någonting av det bästa med hela säsongen. Som bekant är det ett enda lag som tar den tredje och sista platsen till Championship, enligt samma princip som man tillämpar i engelska Championship på väg upp mot Premier League.

Det gör att det efter semifinalen väntar en direktavgörande playoff-final, som då spelas på Wembley och som avgörs i en enda match. Det är med andra ord ett speciellt läge.

Blackpool visade med all önskvärd tydlighet att man har prickat formen i helt rätt läge och nu har man fem (!) raka hållna nollor. Minst sagt i precis rätt skede av den här säsongen.

Under 2,5 mål spelas till 1,80 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,80
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 20:45, fredag 21 maj 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: