Speltips Bochum – Dortmund 26/8: Ruhr-derby

Martin Efvergren Publicerat: 25 augusti 2023

Ruhr-rivalerna VfL Bochum och Borussia Dortmund gör upp i den andra omgången av Bundesliga. Matchen spelas lördag den 26 augusti 2023 med avspark kl 15:30.

Bochum – Dortmund

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Förra säsongen var VfL Bochum illa ute i bottenskiktet av Bundesliga, men man kunde till slut säkra kontraktet med två poäng ner till negativ kvalplats. Lagets främsta problem var att man släppte in alldeles för många mål, totalt 72 på 34 matcher, vilket var sämst i hela ligan.

Thomas Letsch tog över som huvudtränare för Bochum i september förra året och lyckades alltså hålla kvar klubben i Bundesliga. Nu har han haft en försäsong på sig att förbereda laget, men så här långt har det inte sett bra ut.

Resultaten under försäsongen var svaga och i den första tävlingsmatchen i tyska cupen föll man mot Arminia Bielefeld hemmahörandes i tredjedivisionen. I ligapremiären åkte man sedan på ett nytt tungt nederlag då man föll med hela 5-0 borta mot Stuttgart.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bochum höjer sig

Apropå motgångar så lär Borussia Dortmund alltjämt ha den tappade ligatiteln i förra säsongens sista omgång färskt i minnet. Sedan dess har man ju också tappat en viss Jude Bellingham och i premiären förra helgen var det Marcel Sabitzer som axlade rollen som ersättare. Man ställdes då mot FC Köln på hemmaplan och gästerna försvarade sig väl och matchen såg ut att förbli mållös. I den 88:e minuten kunde dock Donyell Malen frälsa Dortmund då han satte dit avgörande 1-0.

Nu väntar så ett Ruhr-derby eller Revierderby som tyskarna säger och då vet vi att det är mycket prestige som står på spel. Senast Bochum och Dortmund möttes var i slutet av april i Bochum och då slutade det 1-1. Höstens möte i Dortmund vann hemmalaget med 3-0.

När de nu möts igen gäller Borussia Dortmund som favoriter till omkring 1.40 gånger insatsen. Bochum har inlett säsongen svagt, men man kan ändå argumentera för att den här matchen kommer lägligt ur deras perspektiv. Här får man slå ur underläge och det är inte sällan som favoriter faller i den här typen av derbymatcher.

Jag lutar därför åt att Bochum kommer att steppa upp efter premiärförlusten och hålla ihop det här på ett bättre sätt. Spelbolagen lutar åt att det här kommer att bli målrikt, men jag finner ett bättre spelvärde i motsatsen. Dortmund glänste inte direkt i sin premiärmatch och här lär Bochum prioritera att sätta sin defensiv. Mitt spel blir därför att det görs under 3.5 mål totalt till 1.95 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:30, lördag 26 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo