Speltips Boden – Piteå 21/6: Norrlandsderby

Martin Efvergren Publicerat: 21 juni 2023

Prestige och viktiga poäng står på spel när Bodens BK och Piteå IF gör upp i den 14:e omgången av Ettan Norra. Matchen spelas onsdag den 21 juni 2023 med avspark kl 19:00.

Boden – Piteå

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bodens BK är nykomlingar i Ettan Norra sedan man vunnit Division 2 Norrland förra säsongen. Då var lagets solida defensiv en avgörande faktor, men man har haft det svårare att när nivån på motståndet nu har höjts. Efter 13 matcher har man spelat ihop 14 poäng och ligger därmed på 13:e plats med en poäng mer än Piteå IF i bottenstriden.

Bodens trend är inte den bästa då man endast har skrapat ihop två poäng på de åtta senaste matcherna. Man inledde säsongen med tre raka segrar, men därefter har man alltså tappat sitt positiva momentum.

I söndags kunde man i alla fall ta en betydelsefull poäng då man lyckades vända ett 2-0-underläge till 2-2 borta mot Sylvia. Dessförinnan föll man med 2-1 hemma mot IF Karlstad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Boden är mindre pressade

Piteå IF lyckades, med viss marginal, hänga kvar i Ettan Norra förra säsongen. Man slutade då på en elfte plats med fem poäng ner till den negativa kvalplatsen. Den här säsongen inledde man svagt, men man har höjt sig på sistone. Just nu ligger man ändå på nedflyttningsplats med sina 13 poäng på 13 matcher.

Ser vi till de sju senaste matcherna så är emellertid trenden positiv för Piteå. Senast föll man visserligen med 1-0 borta mot Umeå FC, men dessförinnan hade man sex raka utan förlust. Av dessa hade man kryssat fyra och vunnit två.

Förutsättningarna inför det här Norrlandsderbyt är nu oerhört jämna. Det skiljer alltså bara en poäng mellan lagen, Piteå har den positivare trenden, men Boden har hemmaplansfördel. Det gör att det är helt jämnt mellan lagen om vi ser till oddssättningen.

Det här lär bli en jämn batalj, men jag lutar åt att det är en liten fördel för Bodens BK. De är underdogs sett till att de är nykomlingar i Ettan Norra och jag tror att de känner sig mindre pressade än Piteå av tabelläget.

Spelbolagen lutar också tydligt åt att det här kommer att bli målrikt, men jag finner ett bättre spelvärde i motsatsen. Inte minst eftersom det gjorts under 2.5 mål i fem av Piteås sex senaste matcher. Mitt spel blir X2 samt att det görs under 3.5 mål totalt till hela 2.35 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 2.35
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, onsdag 21 juni 2023
TV: 
Stream: