Speltips Bodö/Glimt – Club Brugge 5/10: Jämn match

Axel Sjödin Publicerat: 4 oktober 2023

Norska Bodö/Glimt ställs mot den belgiska storklubben Club Brugge i Conference League-gruppspelets andra omgång.

Bodö/Glimt

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Efter den första omgången står samtliga lag i grupp D på en poäng vardera och det kan mycket väl bli jämnt hela vägen med tanke på den tuffa konkurrens som råder. Utöver Bodö/Glimt och Club Brugge utgörs gruppen även av Besiktas och Lugano, och varje trepoängare kommer att vara värd sin vikt i guld.

Vi börjar närma oss slutspurten i den norska säsongen och sedan förra helgen är det Bodö/Glimt som återigen håller i taktpinnen i guldstriden. De såg tidigt ut att ha ett nästan ointagligt försprång i toppen, men efter en relativt svag sommar från Bodö/Glimts sida har det blivit riktigt spännande, med det största hotet som kommer från Viking som bara ligger en poäng bakom i tabellen.

Bodö/Glimt kommer därmed att behöva kämpa på två fronter under en tid framöver och har inte råd att vila spelare i varken ligan eller i Europa. Efter en svag sommar verkar de iallafall ha återhämtat sig formmässigt, då de tagit elva poäng på fem matcher i ligan och stod för en fullt godkänd insats borta i Lugano.

Bodö/Glimt går in med en någorlunda skadefri trupp men att de sålde en av sina bästa spelare i somras i form av Hugo Vetlesen till just Club Brugge säger en del om styrkeförhållandena mellan dessa klubbar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Club Brugge ska vara gruppens starkaste lag

Club Brugge har inlett säsongen på ett godkänt vis men verkar ha tappar farten lite under senare veckor. Tre raka kryss i ligaspelet innebär att de nu har halkat ned till fjärde plats men de är fortfarande inom tre poängs avstånd från serieledande Union SG.

De stod för en spelmässigt väldigt bra insats mot Besiktas i öppningsomgången av Conference Leagues gruppspel och borde verkligen ha lämnat planen med tre poäng. De tog välförtjänt ledningen i andra halvlek men Besiktas fick in en sen och snöplig kvittering trots att Club Brugge dominerade chansmässigt och säkerligen kunde ha gjort ett par mål till ifall de hade haft bättre skärpa i avsluten.

Det är ett klart bättre lag än Bodö/Glimt på papperet trots att de har sålt av flera av sina bästa spelare under de senaste åren. Men som alltid när det gäller många skandinaviska lag så är konstgräset en faktor och som norrmännen har visat tidigare så ska man inte underskatta dem hemma på Aspmyra Stadion.

Hos spelbolagen är det i stort sett helt jämnt i oddssättningen men i min bok bör Club Brugge trots allt vara favoriter, konstgräs eller ej. För 2.60 gånger pengar spelar vi därmed på den raka tvåan hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Club Brugge vinner
Odds: 2.60
Bolag: Bet365
Spelstopp: 18:45, torsdag 5 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo