Speltips, Borussia Dortmund – Augsburg 20/12: Låt korten hagla!

Spelbloggare Publicerat: 19 december 2016

Tisdagens höjdare från Bundesliga bjuder Borussia Dortmund och Augsburg på. Mäktiga Signal Iduna Park är platsen, varifrån vi testar lyckan på kortmarknaden.

Pinnarna trillar in med alldeles för stora mellanrum för Borussia Dortmund och de är inte ens i närheten av att kunna vara med och fäktas om titeln – och då har man ändå varit den stora utmanaren till Bayern München under 2010-talet med två serietitlar och tre andraplatser. Alltså bara ett år utanför pallplats.

Femteplatsen innehas, men det är tätt uppåt – bortsett till toppduon Bayern München och RB Leipzig – och bara en pinne saknas för att peta ner trean Hoffenheim, som då står på den sista direktbiljetten till Champions League.

Mer att hämta finns det även i Augsburg, som har en rätt kvalitativ trupp. Det blev en 1-0-vinst i hemmamatchen mot Borussia M’gladbach senast – vi satt på +0,25-handikappet till 1,84 och prickade således spelet – och den trean behövdes troligtvis efter nederlaget mot Hamburg, 0-1 i baken, dessförinnan. Visst borde den fortsatta resan leda uppåt i tabellen, från den tolfteplats som parkeras på?

Potential för kortfest

Kortfokus, alltså.

Finns lite värde på kortöverspelen, menar jag.

Vi har kunnat se i de matcher som Dortmund haft problem i – med andra ord; varit tajta eller inte dominerats – att det ofta tenderar att bli lite tuffare spel, fler tjuvnyp och liknande. Handlar mycket om huruvida motståndarna då kan bjuda upp till kamp – och det borde Augsburg kunna.

De har trots allt haft ett fantastiskt försvarsspel på sistone, bortalaget – två insläppt mål på sex seriematcher.

Här är kortlinan på 4,0 (asian handicap) hos Bet365, vilket innebär pengarna tillbaka om det blir exakt fyra. Röda räknas som två och maxsumman för en och samma spelare är således tre.

Passande domare också. Guido Winkmann ska hålla i pipan och han har varit inblandad i flera kortfester på senare tid. Linan har passerats i fyra raka och snittet under de 11 dömda Bundesligamatcherna det här spelåret är ~4,4 – bara ostskivorna inräknade. Fyra röda kan adderas till statistiken också. Liknande siffror i fjol också.

Över 4,0 kort (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt fyra – spelas till 1,90 x insatsen hos Bet365 (1 000 kronor i välkomstbonus!).

Speltips:

Speltips: Över 4,0 kort (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, tisdag 20/12
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: