Speltips, Borussia Dortmund – Bayern München 19/11: Vi fokuserar på hörnorna

Spelbloggare Publicerat: 18 november 2016

En stor klassiker ska utspelas på Westfalenstadion, var Borussia Dortmund välkomnar Bayern München. Vi har analyserat marknaderna in och ut och faller för ett hörnobjekt till 2,38 x såsen.

Bayern München har varit den tyska klubbfotbollens dominanter de senaste åren, jagandes häck i häl av just Borussia Dortmund – och det här har blivit ett stort klassikermöte som inte bara berör fansen hos de respektive klubbarna enormt, utan även uppbådar till känslor över hela världen.

18:30 tas avsparken och matchen kan ses på Eurosport2, via Bet365 (1 000 kr bonus) eller Unibets (200% upp till 1 000 kronor bonus) utmärkta livestreamingtjänster.

För Borussia Dortmund är det kniven mot strupen. Gentemot toppen i allmänhet och Bayern München i synnerhet har mark tappats och från deras femteplats är avståndet upp till kvällens motståndare på hela sex pinnar. En förlust här och det känns mer eller mindre omöjligt att hämta in.

Och ja, Bayern München är alltså uppe i toppen och härjar – men de är hårt pressade. Det enda som håller uppstickaren RB Leipzig på efterkälken är målskillnad, båda med 24 inspelade pinnar på tio matcher.

Neven Subotic, Erik Durm och Sven Bender är out för Dortmund. Bayern München har i deras tur Kingsley Coman skadad medan Arturo Vidal, Arjen Robben och Javi Martínez står som osäkra, rapporterar Whoscored.

Bör vara fifty-fifty

Hörnfokus! Vem vinner ”hörnmatchen”?

Här kan jag inte förstå varför Bayern München ses som så pass kraftiga favoriter, att skapa flest hörnor. Snarare känns det helt som fifty-fifty på förhand.

Dortmund kommer hit desperata efter ett positivt resultat medan ett kryss, rent tabellmässigt, vore acceptabelt för Bayern München, även fast de såklart är ute efter trean i egenskap av favoriter.

Tror i alla fall att Dortmund trampar ner gasen och försöker skapa tryck på motståndarna. Skulle man dessutom hamna i uppförsbacke, vilket varit fallet vid upprepande tillfällen de senaste åren, måste positionerna pushas upp lite extra. Bayern är snäppet bättre, det måste erkännas.

Ser vi till Dortmunds hemmastatistik och Bayerns bortastatistik på hörnfronten detta spelåret och det förra inräknat är siffrorna närmast helt identiska. Fifty-fifty, var det. Dessutom har Dortmund skapat flest hörnor i fyra av de fem senaste identiska mötena.

Flest hörnor: Dortmund – spelas till 2,38 x insatsen hos vår favoritbookie, William Hill. Öppna ett konto hos dem och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Dortmund
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 19/11
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: