Speltips, Borussia Dortmund – Sporting CP 2/11: Favoriten får förtroendet

Spelbloggare Publicerat: 1 november 2016

Borussia Dortmund och Sporting CP ska mäta krafterna på Westfalenstadion under onsdagskvällen. Det bör skilja ett par klasser och vi tycker oss få rätt bra betalt på spelen till tyskarnas favör. Stabil hemmatrea?

Här är sista chansen för Sporting att haka på kampen om platserna till åttondelsfinalen – men för ärlighetens skull, visst lär det bli för tufft?

Det är absolut ett kapabelt och sammansvetsas lag de har, Sporting, men de håller inte i närheten av samma nivå som varken ettan Dortmund eller tvåan Real Madrid. Fyra pinnar skiljer upp till dem båda med tre matcher som återstår. Prioritet ett är förstås att hålla Legia Warszawa på efterkälken – annat vore ett fiasko av den största modellen.

Dortmund slåss alltså med Real Madrid om förstaplatsen; är också lite utsatta i den kampen eftersom hemmamötet mot dem slutade oavgjort, 2-2. Med största sannolikhet – om båda parter går rent i övriga matcher – måste därmed ett positivt bortaresultat lösas.

En hel del frågetecken för Dortmund inför matchen, i skrivandets stund. Erik Durm, Sven Bender, Marcel Schmelzer och Marco Reus är osäkra för spel. Gästerna kommer till spel utan Jefferson och Lukas Spalvis.

Ska skilja ett par klasser

Det är bara att höja på hatten för Sporting – som de presterat i matcherna mot Real Madrid respektive just Dortmund. Knappa 1-2-förluster mot båda och mot spanjorerna ledde man faktiskt, i Madrid, fram till de absoluta slutminuterna när allt vände.

Kvalitet finns det absolut hos portugiserna, men nu tror vi att det kan bli att åka av…

På hemmaplan är Dortmund fantastiska. Inte levererat fullt ut på sistone, men mycket fokus har varit på just Champions League. Framåt finns det kreativa fötter och exceptionella avslutare – i alla fall i närheten av absolut världsklass.

Mot Real Madrid var det faktiskt otur att det inte blev tre pinnar. Var förtjänta av mer, om man tittar till chansfördelningen i matchen.

Sporting förstår förstås att CL-slutspelsbiljetterna är utom räckhåll och ska istället hålla polska Legia bakom sig. Inte nödvändigtvis på Signal Iduna Park pinnarna ska trilla in.

Det ska skilja ett par klasser och nu blir det nog att åka av…

Dortmund -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid ”bara” uddamålsvinst – spelas till 2,05 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Borussia Dortmund -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 2/11
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: