Speltips, Borussia M’gladbach – Manchester City 23/11: Öppen match att vänta

Spelbloggare Publicerat: 22 november 2016

Vi höjer ett varningens finger för en skräll inför den så viktiga CL-matchen mellan Borussia M’gladbach och Manchester City. Är bortalaget presenterade som för stora favoriter, månne?

Sista chansen. Uppförsbacken är brant för Borussia M’gladbach, men skulle den här matchen vinnas är man åter med i racet om en slutspelsbiljett. Annars fokus på tredjeplatsen, vilken leder till Europa League.

  1. Barcelona, 4: 3-0-1, 9p, +10 mål
  2. Manchester City, 4: 2-1-1, 7p, +2 mål
  3. Borussia M’gladbach, 4: 1-1-2, 4p, -3 mål
  4. Celtic, 4: 0-2-2, 2p, -9 mål

Plus fyra mål för Manchester City i inbördes målskillnaden mot Gladbach efter 4-0-vinsten på Etihad Stadium. Måste mer eller mindre bli två raka vinster för att chansen till CL-slutspel ska leva vidare för tyskarna – och då möter man Barcelona, på bortaplan, i den avslutande matchen. City, de tar emot Celtic.

Även om situationen möjligen känns hopplös, handlar det även om att hålla Celtic på efterkälken för värden.

Saknas en handfull spelare åt båda håll. Gladbach har bland andra Julian Korb och Patrick Herrmann out. Frågetecken för Citys Vincent Kompany och Yaya Touré, som blev matchhjälte med sina två mål i comebacken och 2-1-vinsten över Crystal Palace senast, är inte med i CL-truppen.

Gladbach hemmastarka

Gladbachs formrad är extremt dyster läsning – precis före uppehållet förlorade man med hela 0-3 borta mot Hertha Berlin och nu efter det åktes en sällsynt hemmaförlust på när Köln kom på besök till Borussia-Park.

Att då ställas mot ett City som kanske inte briljerat på sistone, men ändå radar upp vinsterna, det blir tufft. Men att tyskarna ska vara så stora underdogs som spelbolagen vill få det till? Inte en chans.

På hemmaplan är Borussia M’gladbach fortfarande en maktfaktor och även om resultaten inte prickat speciellt bra under spelåret förlorar de ändå sällan på Borussia-Park. Bara 1-1 i senaste CL-matchen mot Celtic förvisso, men prestationen i 1-2-förlusten över Barcelona på arenan var suverän – och man var förtjänta av minst en pinne.

Manchester City är inte alls omöjliga att rubba på. De har stått för flera plumpar på resande fot, bland annat 3-3 mot nämnda Celtic och med alla tävlingar inräknade står bortaformraden i 2-1-3.

En öppen match, som kan sluta exakt hur som helst, är att vänta…

Borussia M’gladbach spelas med +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid uddamålsförlust – spelas till 1,87 x insatsen hos Redbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Borussia M’gladbach +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 23/11
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: