Speltips Bosnien & Herzegovina – Nederländerna 11/10: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 10 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Bosnien & Hercegovina föll tungt efter straffläggning i torsdags och nu väntar en riktigt tuff uppgift då Nederländerna gästar. Förutsättningarna talar på alla sätt och vis till bortalagets fördel här.

  Rygga vårt speltips hos Coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Malmö FF:s Anel Ahmedhodzic spelade hela matchen för Bosnien & Hercegovina i EM-kvalsemifinalen mot Nordirland i torsdags. Efter 1-1 vid full tid avgjordes mötet på straffar där bortalaget Nordirland drog det längsta strået.

Bosnien & Hercegovina chanser till EM-slutspel grusades således på ett grymt sätt och nu ska man på något vis lyckas ladda om till den här Nations League-matchen mot Nederländerna.

Frank de Boer är nytillträdd förbundskapten efter att Ronald Koeman lämnat för Barcelona men han fick ingen drömstart på det nya jobbet då man i onsdags föll med 1-0 hemma mot Mexiko.

Vid den senast landslagssamlingen leddes Nederländarna tillfälligt av Dwight Lodeweges och resultaten blev en 1-0-vinst mot Polen och en 1-0-förlust mot Italien där båda matcherna spelades på hemmaplan.

Bosnien & Hercegovina, som är underdog i den här gruppen, lyckades knipa ett kryss i gruppspelets första match borta mot Italien. I den andra matchen föll man dock mot Polen med 2-1.

Bosnien & Hercegovina har således en poäng efter två matcher medan Nederländarna har tre och gruppen toppas av Italien som har fyra poäng.

Nederländerna är rättmätiga favoriter

När spelschemat ligger som det gör där Bosnien & Hercegovina spelade en 120-minuters match i torsdags som man därtill förlorade efter straffläggning så är förutsättningarna ganska gynnsamma för Frank de Boers Nederländarna.

Den 71-årige förbundskaptenen Dusan Bajevic, som tog över Bosnien & Hercegovina i maj det här året, står onekligen inför en tuff uppgift då han ska försöka få upp ett mentalt och fysiskt slagkraftigt lag på benen till den här matchen.

Mycket hänger som vanligt på Miralem Pjanic och Edin Dzeko som båda spelade 120 minuter mot Nordirland och frågan är hur mycket de orkar i den här matchen.

Anel Ahmedhodzic har gjort det bra i Allsvenskan men att han går rakt in i backlinjen här ger en viss indikation om vilken nivå Bosnien & Hercegovina håller bakom sina storstjärnor.

Bredden är förstås betydligt starkare i den Nederländska truppen. Frank de Boer formerade ett relativt ordinarie lag mot Mexiko i onsdags men det var en träningsmatch som inte lär ha slitigt nämnvärt på laget.

Även oavsett hur förberedelserna inför den här matchen hade sett ut så hade Nederländarna varit favoriter här. När förutsättningarna i så pass stor utsträckning talar till deras fördel är det omöjligt att se bortalaget som något annat än väldigt klara favoriter.

Spelarna i Bosnien & Hercegovina är väldigt stolta över att representera sitt land och de lär säkerligen kriga till den sista droppen även i den här matchen men all logik talar till deras nackdel.

Sammantaget ger detta ett bra spelvärde i att Nederländarna kommer att se till att vinna den här matchen med mer en ett måls marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Nederländerna -1 (asian handicap)
Odds: 1.70
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, söndag 11 oktober 2020
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: