Speltips, Bosnien – Irland 13/11: Vi dubblar insatsen

Spelbloggare Publicerat: 13 november 2015

Playoff-matcherna mellan Bosnien och Irland väntas bli tajta historier. De första 90 minuterna ska avverkas på Bilino Polje Stadium, varifrån vi väljer sida på 1×2-marknaden.

En del, vad som tros kunna bli, sevärda landskamper under fredagen. Det här är den enda från EM-kvalet – de två återstående halvorna av dubbelmötena spelas under lördagen – och det är två parter som med tydliga styrkor och svaga sidor.

Bosnien hade såklart siktet på att plocka en av de två direktbiljetterna, men Belgien och Wales blev några numren för stora. Av bortaspelet fanns det mer att önska – det var framförallt där man föll, även om resultatraden 2-1-2 inte är direkt katastrofal.

Att Irland fixade tredjeplatsen får å andra sidan ses som en succé (nåja) i och med att man hade världsmästarna Tyskland och starka Polen i samma grupp, vilka också hamnade på de två topplatserna. Man höll Skottland på tre pinnars avstånd och det är starkt.

God målform på sistone

Håller trots allt Bosnien som hyfsat klara favoriter över de här 180 minuterna, men då närmast krävs det att man får ett bra resultat här på hemmaplan. Irland är erkänt starka hemma i Dublin; förlorade inte en enda match där och vann exempelvis med 1-0 över Tyskland.

På resande fot är min respekt alltjämt stor för Irland, men inte i närheten av så stor som på hemmaplan. Man förlorade exempelvis mot både Skottland och Polen med uddamålen. Krysset mot Tyskland var ett styrkebesked, men det var ett rejält kar tur som den pinnen lyckades inkasseras och världsmästarna var inte heller i närheten av någon toppform under den perioden.

Tror att hemma- och bortafaktorn kommer vara tydlig här – att det är Bosnien som greppar taktpinnen omgående och med ett Irland som medvetet krymper ihop och har främsta siktet på att hålla motståndarna borta ur målprotokollet.

Det är man också – försvarsstarka, Irland. Men ja, med målformen som Bosnien visat upp på sistone ska det mycket till för att de inte ska smälla dit en eller ett par baljor. Tre raka vinster har man; 3-0 mot Andorra, 2-0 mot Wales och 3-2 mot Cypern. Irland å andra sidan; de avslutade med att förlora över Polen.

Gästerna får dessutom försöka fixa biffen utan viktiga mittbacken John O’Shea samt Jonathan Walters, som smällde in tre baljor på tio matcher i gruppspelet, på grund av avstängningar. Verkar också som att Shane Long missar matchen med en skada. Inte perfekta, men bättre förutsättningar för Bosnien.

Den raka ettan är acceptabel till dubbelt betalt.

Speltips:

Speltips: Bosnien vinner, rak etta
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 13/11
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream: 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bosnien 2,00 williamhill logo
Oavgjort 3,40 betsson logo
Irland 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,50 unibet logo
Under 2,5 mål 1,56 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: