Speltips, Bournemouth – Arsenal 3/1: Hörnlyckan testas

Spelbloggare Publicerat: 2 januari 2017

Hörnlyckan testas när AFC Bournemouth ställs mot Arsenal inför hemmapubliken på Dean Court. Vi ställer in oss på ena sidans lina – blir den underkliven eller passerad?

Ännu en måstematch för Arsenal, likt de kommer radas upp en bra tid framåt.

Inför den här fajten innehar Arsenal tredjeplatsen i serien och eftersom Chelsea ryckt ifrån i toppen, har man inte råd att förlora. Nio pinnar skiljer upp till dem och då är ändå halva serien spelad. Handlar om att inte tappa mer nu, sakta men säkert knappa in på i första hand Londons blåa.

Bournemouth är i en helt annorlunda situation, en mindre pressad sådan. De hittas precis i mitten av tabellen; ska varken riskera att trilla ur serien, eller ha chansen att utmana om biljetterna ut i Europa – helt enkelt; av klassiskt mittenmaterial. Framtiden däremot, den ser lovande ut för Eddie Howes manskap.

Mustafi och Özil är fortfarande osäkra för Arsenal. Även om de skulle kunna spela – hur är fysiken? Gästerna kommer till spel utan briljante Jack Wilshere, utlånad från just Arsenal. Avbräck deluxe.

Skapade tio hörnor i omvända mötet

Hörnlyckan var det, ja.

Sättet som Bournemouth spelar imponerar, väldigt otypiskt för ett så pass oetablerat lag – men också utvecklande. Framtiden ser ljus ut!

Även mot toppmotstånd vill Bournemouth rulla boll och påminner faktiskt extremt mycket om Arsenal. Den stora skillnaden? Spetskvalitéerna, framåt och bakåt. Helt enkelt; vad som kan åstadkommas av bollinnehavet.

Vi kunde exempelvis se detta i det omvända mötet i slutet av nuvember. Arsenal vann med 3-1, men Bournemouth hade lite mer boll och ”hörnmatchen” vann de med 10-3. Snittet det här spelåret är på 6,2 skapade.

Även mot andra toppmotstånd har Bournemouth ofta ett stort bollinnehav och skapar också en del hörnor.

Arsenal kommer inte få spela runt ostört, utan här vill Bournemouth bestämt hålla taktpinnen. Mycket boll – många situationer runt offensivt straffområde. Slutsats?

Bournemouth över 4,5 hörnor spelas till 1,72 gånger pengarna hos Bwin, som ni får 250 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Bournemouth över 4,5 hörnor
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 3/1
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: