Speltips Bournemouth – Brentford 17/5: Semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 17 maj 2021

Playoff-semifinalen väntar mellan AFC Bournemouth och Brentford måndagen den 17 maj 20221, men kom ihåg att det bara är första mötet.

AFC Bournemouth - Brentford

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter en maratonlång säsong är vi åter framme vid den avgörande playoff-fasen av säsongen i Championship, efter att Norwich City och Watford tagit sig upp med direktplatser till Premier League nästa säsong.

Det återstår såklart en plats till Premier League nästa säsong och det handlar om playoff-platsen som ett av de fyra kvarvarande lagen får. I den ena semifinalen spelar AFC Bournemouth mot Brentford och som vanligt rör det sig om ett dubbelmöte innan finalen som spelas i ett enda möte på Wembley.

AFC Bournemouth har haft en svag form på slutet och har efter att man blev klara för playoff lagt ner helt, med tre raka förluster efter en fin trend med tre bortavinster, bland annat mot Premier League-klara Norwich City.

Brentford däremot har fyra raka vinster och ser dödligt effektiva ut igen, men som vanligt har man haft en lite sämre säsong när det har gällt som mest. Det återstår att se om man kan komma ut med sina nödvändigt starka prestationer i det här skedet av säsongen.

I grunden är det här två defensivt starka lag och när så mycket står på spel blir jag inte förvånad om riskminimerandet skruvas upp till höga nivåer.

Playoff – Championship

AFC Bournemouth har haft ett par spelare borta i långa perioder den här säsongen, men inför slutspelet, om vi ska kalla det så, ser skadesituationen i laget ganska bra ut. Då är det egentligen bara Lewis Cook som inte kan spela, medan Junior Stanislas är tveksam till spel.

Men den startelva som AFC Bournemouth formerar är väldigt stark och påminner en del om den som fanns med i Premier League, inte minst med målvakten Begovic.

I bortalaget har det blivit större problem med skador igen och kanske kommer nu historien att upprepa sig även den här säsongen. Förra året var man som bekant nära Premier League, men föll i finalen.

Shandon Baptiste, Rico Henry, Josh Dasilva och Henrik Dalsgaard står alla som osäkra kort inför matchen, men man har bland annat tillbaka Pontus Jansson i laget nu på slutet. Det har inneburit att man blivit väldigt svårslagna.

Under 2,5 mål spelas till 1,66 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,66
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 19:00, måndag 17 maj 2021
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: