Speltips Bournemouth – Brighton 4/4: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 4 april 2023

AFC Bournemouth gästas av Brighton & Hove Albion i tisdagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 4 april 2023 med avspark kl 20:45 på Vitality Stadium.

Bournemouth – Brighton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Bournemouth har, som väntat, kämpat i botten av Premier League genom hela säsongen. Till skillnad från flera av de övriga bottenlagen har man dock varit helt inställda på detta från början och det kan bli en avgörande faktor.

Nu har man dessutom en stigande formkurva som gjort att man har klättrat upp ovanför nedflyttningsstrecket inför den här omgången. Framförallt har man varit starka hemma på Vitality Stadium där man vunnit sina två senaste matcher.

I lördags stod man för en fin insats då man lyckades vända underläge till seger med 2-1 mot Fulham. Dominic Solanke tryckte dit segermålet i slutskedet och Gareth O’Neils manskap har därmed spelat ihop 27 poäng på 28 ligamatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag i gott slag

Succélaget Brighton & Hove Albion fortsätter att bjuda på en offensiv och fartfylld fotboll under Roberto De Zerbis ledning. I lördags blev det dock eventuellt lite för mycket av den varan även för hans smak då hemmamötet mot Brentford slutade 3-3. Man tappade därmed mark i jakten på en Europa-plats, men då Brightons kvittering till 3-3 kom på straff på tilläggstid bör det nog snarare ses som en vunnen poäng.

Den sena kvittering innebär också att Brighton alltjämt endast har förlorat en enda match sedan årsskiftet. Totalt har man spelat ihop 43 poäng på 26 matcher och ligger för tillfället på en sjätte plats i Premier League.

Brighton och Bournemouth möttes senast i början av februari och de förstnämnda vann då med 1-0. De Zerbis manskap gäller också som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på gästerna ger endast omkring 1.60 gånger insatsen.

Med tanke på vad Bournemouth har presterat på sistone är Brighton, i mitt tycke, lite väl stora favoriter sett till oddsen. I lördags slog man alltså Fulham och i hemmamatchen dessförinnan slog man Liverpool. Dessförinnan var man mycket nära att besegra Arsenal på Emirates.

Det brukar bli öppna och underhållande matcher när De Zerbis Brighton är involverade. Ett Bournemouth i form på hemmaplan kan mycket väl komma att bjuda upp till dans på sitt om än på sitt lite mindre flärdfulla sätt. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.92 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, tisdag 4 april
TV: 
Stream:  viaplay logo