Speltips Bournemouth – Chelsea 6/5: Formstarkt hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 6 maj 2023

Ett formstarkt Bournemouth gästas av ett krisande Chelsea i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 6 maj 2023 med avspark kl 16:00 på Vitality Stadium.

Bournemouth – Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

AFC Bournemouth har verkligen prickat formen när de behövde det som mest. Bakom sig har man fyra segrar på de fem senaste matcherna, vilket gör att man har tagit ett rejält skutt upp från bottenstriden. Med fyra matcher kvar att spela av Premier League ligger man på en 13:e plats, på samma poäng som kommande motståndaren Chelsea.

Förlusten med 4-0 hemma mot West Ham är den enda plumpen i Bournemouths protokoll den senaste tiden. Men som många gånger förr den här säsongen lät man sig inte nedslås utan kunde direkt studsa tillbaka och vinna med 1-0 borta mot Southampton.

I söndags tog man så emot Leeds och gav då inte gästerna en chans. Till slut kunde man, utan större dramatik, vinna med 4-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chelsea verkar ha gett upp

Chelsea gräver sig allt djupare ner i källaren och nu är man alltså inte bättre än Bournemouth om vi ser till poängskörden. Londonklubben har emellertid en match mindre spelad.

Om vi räknar in dubbelmötet mot Real Madrid i Champions League kommer Chelsea med sju förluster och två kryss på de nio senaste matcherna. Förra veckan gick man återigen mållösa då man föll med 2-0 hemma mot Brentford. I tisdags var man sedan chanslösa i derbyt mot Arsenal där förlustsiffrorna skrevs till 3-1.

Bournemouth och Chelsea möttes senast i slutet av december och den matchen vann de sistnämnda med 2-0 på Stamford Bridge. När de nu möts igen är förutsättningarna i mitt tycke jämna, men det är ändå Chelsea som gäller som favoriter till ett odds omkring 2.12.

Bournemouths fina trend gör att de inte längre behöver känna någon större press. Det kan innebära att de blir ännu bättre, men det kan också göra att de tappar lite i fokus. Samtidigt är Chelsea helt under isen och utan möjlighet att åstadkomma något av värde den här säsongen.

Sammantaget är det, i mitt tycke, helt klart så att spelvärdet ligger på Bournemouth här. Kan de komma upp i samma nivå som man gjort i de flesta matcher de senaste två månader har man goda chanser att vinna. Mitt spel blir 1X till 1.75 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X
Odds: 1.75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 6 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo