Speltips Bournemouth – Fulham 1/4: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 1 april 2023

Nästjumbon Bournemouth gästas av uppstickaren Fulham i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 1 april 2023 med avspark kl 16:00 på Vitality Stadium.

Bournemouth – Fulham

Båda lagen gör mål – Ja

Nykomlingen AFC Bournemouth är, som väntat, fast förankrade i botten av Premier League och den återstående delen av säsongen lär bli rafflande. Efter 27 spelade ligamatcher har man skrapat ihop 24 poäng och ligger därmed näst sist i Premier League inför den här omgången. Avståndet upp till säker mark är emellertid endast en poäng och det är många lag som är inblandade i bottenstriden.

Bournemouth hade ett tufft spelschema innan landslagsuppehållet. I de fyra senaste matcherna har man ställts mot Manchester City, Arsenal, Liverpool och Aston Villa. På dessa lyckades man ta tre poäng i och med skrällsegern hemma mot Liverpool och det får man säga är ett helt okej utfall. I den senaste matchen föll man dock med 3-0 på Villa Park.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bournemouth behöver gå för segern

Fulham är, precis som Bournemouth, nykomlingar men de har klarat omställningen till Premier League på ett imponerande sätt. Efter 27 spelade matcher har man tagit 39 poäng och ligger på en nionde plats inför den här omgången.

En dipp gick emellertid att skönja i de tre senaste matcherna innan uppehållet. Man föll då i ligaspelet mot både Brentford och Arsenal och avslutade med att bli utslagna ur FA-Cupen mot Manchester United. Bägaren rann över för både Wilian och Mitrovic som blev utvisade samtidigt i 3-1-förlusten på Old Trafford. Det innebär att båda nu är avstängda.

Fulham vann Championship i överlägsen stil förra säsongen och man har tagit 15 poäng mer än Bournemouth den här säsongen. Ser vi till inbördes möten har det dock varit jämt. Höstens drabbning på Craven Cottage slutade 2-2 och det blev även delad pott i båda mötena i Championship.

Förutsättningarna är också jämna om vi ser oddssättningen. Där gäller faktiskt Bournemouth som knappa favoriter och det har nog en hel del med de avstängningar som Fulham dras med att göra.

Bournemouth har släppt in överlägset flest mål i Premier League, men hemma på Vitality Stadium är man sällan helt enkla att ha att göra med. De är i desperat behov av en seger och på hemmaplan mot ett lag som Fulham behöver de gå för tre poäng.

Samtidigt har Marco Silvas gäng ett offensivt inriktat spelsätt, vilket gör att jag tror att det kan bli en relativt öppen matchbild. Mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.82 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 1 april
TV: 
Stream:  viaplay logo