Speltips, Bournemouth – Leicester 13/12: Fint spelvärde hittat

Spelbloggare Publicerat: 12 december 2016

Strålkastarljuset riktas mot Vitality Stadium, dit alltid lika underhållande Bournemouth välkomnar ett Leicester som sprattlade till rejält förra veckan. Här kan vi räkna med fart och fläkt, va?

4-2-vinst hemma mot Manchester City. Var det matchen som kommer få det att tvärvända för Leicester? De regerande mästarna har, som säkert bekant, haft enorma problem att motsvara förväntningarna efter förra årets braksuccé. En av orsakerna; största kraften har investerats på Champions League, var man är klara för slutspel.

Men nu skulle en fantastiskt efterlängtad trea kammas in nu senast; Manchester City straffades extremt hårt och värjdes alltså undan på King Power Stadium. Mycket slarv från motståndarna, men där fick vi se skymtar av det Leicester som vann hela kalaset förra året. Nere på den undre tabellhalvan är de dock fortfarande – fyra pinnar ner till det röda tabellområdet liksom den övre tabellhalvan. Vartåt barkar det?

Bournemouth är också en sån där klubb som man bara väntar på ska lyfta. De kan vara lätta att överskatta då spelidén normalt hade applicerats bättre på ett topplag; det ska spelas possessionfotboll med fart och fläkt. Laget var trots allt på vippen att trilla ur Premier League i fjol, men hittas nu på en bekväm tolfteplats. Att Bournemouth kommer växa med åren, det råder det ingen tvekan om.

Danny Drinkwater är tillbaka för Leicester efter att ha avverkat sin avstängning och det stärker ”the Foxes”. Bara positiva besked där. Bournemouth däremot, de saknar spelare som Lewis Cook, Junior Stanislas och Andrew Surman.

Goda målmöjligheter

Det finns två typer av bra alternativ på spelfronten inför matchen – målöverspel och resultatspelen till Leicesters favör.

Föredrar det förstnämnda.

Leicester fick fart på sakerna senast och som undertecknad var inne på inför matchen, kan det faktum att Champions League-gruppspelet är över spelat en central roll. ”The Foxes” påminde starkt om hur de var förra året; kontrade sylvasst och varenda litet misstag från Cityspelarna utnyttjades.

Defensivt finns det fortfarande bekymmer för Leicester; släppt in mål i osunda mängder medan leveransen varit acceptabel framåt. Hela sju matcher har klivit över standardmållinan, 2,5 mål.

Liknande tendenser i Bournemouth. De blir inte sällan sårade för sättet de vill styra matcherna och blir således extra sårbara för kontringsskickliga – Leicesters främsta styrka – lag och tre raka matcher har klivit över hela 3,5 mål för Bournemouth.

Som båda parter uppträtt såväl offensivt som defensivt på sistone, kan vi inte annat än att investera i målen…

Över 2,5 mål spelas till 1,88 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 13/12
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: