Speltips Bournemouth – Liverpool 11/3: Liket lever

Martin Efvergren Publicerat: 10 mars 2023

Tabelljumbon Bournemouth gästas av ett återväckt Liverpool i den 26:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 11 mars 2023 med avspark kl 13:30 på Vitality Stadium.

Bournemouth – Liverpool

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är skilda världar om vi ser till vad AFC Bournemouth upplevde förra helgen i jämförelse med Liverpool FC. De förstnämnda åkte på en blytung torsk efter att ha tappat en 2-0-ledning på Emirates medan sistnämnda krossade och förnedrade sin värsta rival med 7-0.

Trots att man svarat för ganska bra insatser på sistone så har Bournemouth halkat ner på sistaplatsen inför helgens omgång av Premier League. Senast blev det alltså förlust med 3-2 mot Arsenal och dessförinnan föll man hemma mot Manchester City med 4-1. Ingen förväntar sig att lågbudgetlaget Bournemouth ska kunna ta några poäng mot dessa två topplag, men senast borde man inte ha fått åka hem lottlösa.

Känslan torde vara att man jobbar i motvind och nu gäller det för Gary O’Neil att gjuta mod i laget. Man gjorde en bra insats senast och nu gäller det att komma upp på den berömda hästen igen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bournemouths topplagsspöke

Om vi bortser från haveriet i CL-mötet mot Real Madrid så har Liverpool visat att man är på väg mot rätt spår. Inför rivalmötet mot Manchester United i söndags hade man tagit tre segrar och ett kryss på de fyra senaste ligamatcherna och på så vis var det ingen skräll att man vann den matchen. Men att det skulle sluta 7-0 hade nog inte den mest optimistiske Liverpool-supportern ens vågat drömma om.

Framförallt ser Jurgen Klopp ut att ha fått bättre ordning på balansen i laget. På de fem senaste ligamatcherna har man inte släppt in ett enda mål och det är den främsta nyckeln till att man har rest sig från de döda, från att ha varit utdömda.

Liverpool är nu bara tre poäng efter Tottenham som innehar fjärdeplatsen och då har Spurs en match mer spelad. Vid seger här kan man alltså kliva upp på den åtråvärda placeringen.

Till skillnad från O’Neil så är Klopps främsta uppgift nu att försöka ta ner sina spelare på jorden. De hade lekstuga med Man United förra helgen och de hade lekstuga när de senast mötte Bournemouth. Det känns längesedan nu men det mötet på Anfield slutade ju 9-0 till hemmalaget. Liverpool har också sju raka segrar mot Bournemouth och på dessa har man endast släppt in ett enda mål.

Liverpool brukar alltså ha lätt för Bournemouth och Bournemouth har generellt svårt mot topplag. Lätt tror jag dock inte att den här matchen blir för Liverpools del, men om man kommer med rätt inställning så bör man ha goda chanser att surfa vidare på sin medvind. Mitt spel blir Liverpool -1 (asian handicap) till 1.68 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos CampoBet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool -1 (asian)
Odds: 1.68
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 13:30, lördag 11 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo