Speltips, Bournemouth – Manchester City 13/2: Spelbolagen helt oense

Spelbloggare Publicerat: 12 februari 2017

Den sista Premier League-bataljen på nästan två veckor väntar på Vitality Stadium, där Bournemouth och Manchester City ska mäta krafterna. På en specialmarknad, fokus kort, är oddssättarna helt oense och det försöker vi utnyttja.

Omgång 25 ska summeras – och det är en supermöjlighet för Manchester City att ta täten i det där plats 2-6-skiktet av tabellen, kampen om Europabiljetterna.

Framförallt handlar det om Tottenhams förlust mot Liverpool – en match som inneburit att det blivit ännu tajtare. Vid händelse av en vinst här kliver Manchester City upp till andraplatsen med ett avstånd på två pinnar ner till de närmsta konkurrenterna, just Tottenham samt Arsenal.

Ser vi till Bournemouth så handlar det om att hitta formen på nytt. 0-2-4 är formraden i, fem seriematcher och en i FA-cupen, och nu senast föll man med förnedrande 3-6 borta mot Everton. Det var dock bra mycket tajtare än siffrorna antyder, då det fram till den 83:e minuten stod 2-3.

I och med denna formdipp har Bournemouth också tappat mark i tabellen och nu har man bara sex pinnar ner till det röda tabellområdet, men för ärlighetens skull kan bottenstriden helt och hållet viftas undan. Den är de alldeles för bra för att bli en del utav.

Försvarsspelarna Eddie Howe, Adam Smith och Charlie Daniels är osäkra kort för Bournemouth. Mycket talar dock för att minst ett par av de namnen kan medverka. Gästerna har bara Ilkay Gündogan skadad.

De förlorar ”kortmatchen”

Fokus på ”kortmatchen”.

Spelbolagen – William Hill och Bwin –  är helt oense med varandra här och det lämnar oss stora möjligheter att klippa spelvärde.

Ser vi till deras odds, William Hill med flest kort överhuvudtaget, och Bwin med flest gula kort specifikt står oddsen i – 2,70-4,33-1,91 mot 1,78-4,33-3,20 med de mellersta siffrorna ståendes för ”oavgjort”, alltså samma antal.

Undertecknad skulle, utan tvekan, kunna spela båda oddsen – 2,70x för Bournemouth och 3,20x för Manchester City, men hittar det största värdet i det sistnämnda spelet och det får således räcka.

Trots Bournemouths usla form och Manchester Citys fina sådana, kan de sistnämnda ställas inför problem. De har en tendens att falla ihop när man som minst anar det och är allmänt sköra på resande fot. Bournemouth försöker alltid spela med ett stort bollinnehav och kan säkert få motståndarna ur balans.

Ser vi enbart till ostskivorna, snittar Bournemouth 1,2 framåt per hemmamatch och deras motståndare hela 2,7. City borta står i 2,3-2,4.

Flest gula kort: Manchester City spelas till massiva 3,20 x polletterna hos Bwin.

  Rygga spelet hos Bwin – Få 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Flest gula kort: Manchester City
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 13/2
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: