Speltips Bournemouth – Manchester City 25/2: Sämre effektivitet

Martin Efvergren Publicerat: 25 februari 2023

AFC Bournemouth tar emot Manchester City i den första av två sena lördagsmatcher från Premier League denna omgång. Matchen spelas den 25 februari 2023 med avspark kl 18:30 på Vitality Stadium.

Bournemouth – Manchester City

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Inför helgens bortamöte mot Wolverhampton hade Bournemouth inte vunnit en enda match sedan mitten av november. Den negativa sviten lyckades man så bryta när man tog en oerhört viktig 1-0-seger på Molineaux i lördags.

Gary O’Neils manskap försvarade sig väl och segern kom inte helt som en blixt från en klar himmel då man även gjort det bra mot Newcastle dessförinnan. Den matchen slutade 1-1 precis som det gjorde i Bournemouths föregående hemmamatch mot Nottingham.

De tre poängen gör att man har tagit 21 poäng totalt och därmed ligger man en poäng över nedflyttningsstrecket inför den här omgången.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sämre i sista tredjedelen

När Manchester City slog Arsenal med 3-1 i seriefinalen för en dryg vecka sedan var det nog många som kände att de kopplade greppet om ligatiteln. Förra helgen studsade det dock inte Man Citys väg och det är alltjämt Arsenal som toppar tabellen.

Peps manskap dominerade matchbilden stort i bortamötet mot Nottingham Forest, men effektiviteten saknades. Det gjorde att hemmalaget kunde knipa en poäng vilket förstås var en stor missräkning för Man City. I veckan åkte man sedan ner till Leipzig och precis som mot Forest så slutade det CL-mötet 1-1.

Bournemouth och Man City möttes senast i den andra omgången. De sistnämnda vann då programenligt med 4-0 hemma på Etihad Stadium.

Spelmässigt har Manchester City gjort det bra på sistone och resultaten mot både Nottingham och RB Leipzig är i underkant sett till prestationen. Vi kan med all säkerhet räkna med att det här kommer att bli en match som domineras stort av bortalaget och att Bournemouth kommer att behöva försvara sig lågt under stora delar av matchen. Erling Haalands hysteriska målform har dock stagnerat den senaste tiden och Man City har inte varit lika självklara i den sista tredjedelen. Mitt spel blir därför att Manchester City vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.23 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.23
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 25 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo