Speltips, Bournemouth – Manchester United 12/12: De vinner ”hörnmatchen”

Spelbloggare Publicerat: 12 december 2015

Kalasvärde är funnet på hörnmarknaden i matchen mellan AFC Bournemouth och Manchester United på Vitality Stadium.

Den stora snackisen inför matchen är inte mindre än om – skador. Det är två helt sönderslitna parter som drabbar samman, med de värsta pappren i hela serien. Bournemouths lista består av sex spelare som vi kan räkna bort helt och ytterligare tre vars status är osäker – flera av dessa ordinarie.

Bättre ser det inte ut för United – det är skrämmande hur skadelistan växer för varje vecka. Wayne Rooney saknas alltjämt där framme och avsaknaden av målskyttar är stor. Ännu värre ser det dock ut i de bakre leden – nästan hela den ordinarie backlinjen är out. Och ja, även på mittfältet råder problem; Bastian Schweinsteiger är avstängd medan Morgan Schneiderlin samt Ander Herrera är osäkra.

Åkte precis ur CL

Annars är känslan klart bättre i Bournemouth kontra United. De förstnämnda skrällde till det rejält, vann och höll nollan borta mot Chelsea senast, vilket var den tredje matchen i följd utan förlust. Fastkedjade i bottenstriden är man ändock och bara två plusmål skiljer ner till nedflyttningsplatserna.

Gästerna förlorade med 2-3 borta mot Wolfsburg i veckan och det betyder att CL-slutspelet missas och man istället får rikta fokus mot Europa League. Innan dess hade man tre kryss efter varandra, med bara en balja framåt på dessa. Målskyttet, är som nämnt, ett stort problem.

United ska vara klara ”hörnfavoriter”

Förutsättningarna; de stora skadelistorna och svårbedömda formkurvorna innebär att matchen är extremt oviss på förhand och undertecknad undviker att välja sida på resultatmarknaderna helt och hållet.

Detta är dock inte av betydelse för vår del när fint värde hittas på en annan marknad. Fokus – hörnor. Vilka skapar flest?

Känns som att statistiken missleder oddssättarna rejält här. I årets seriespel har Bournemouth snittat hela 7,3 framåt per match och släppt till 3,3 – men då ska man ha i åtanke att statistiken ”vanns” med extrema 16-0 i förlustmatchen mot Newcastle. Annars har hörnmatcherna oftast varit jämna och mot det enda motståndet som kan jämföras med United – Tottenham – skrevs hörnresultatet 4-5.

Eftersom United ofta spelar med stort bollinnehav och att man haft så svårt att hitta nätet, har det inneburit att man istället skapat en hel del hörnsparkar i sina matcher. 5,1 snittas framåt och 3,5 bakåt på resande fot.

Räknar med att United kliver ut och försöker föra den här dansen, men med de stora problemen den sista tredjedelen av planen är jag inte främmande till att de får ”jaga” en stor del av matchen, om inte hela.

Manchester United +0 hörnor (asian handicap) – insatsen tillbaka vid ”oavgjort” – spelas till 1,95x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Manchester United +0 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 12/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AFC Bournemouth 3,43 unibet logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester United 2,30 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,18 unibet logo
Under 2,5 mål 1,75 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: