Speltips, Bournemouth – Southampton 1/3: Gästernas favoritskap borde vara större

Spelbloggare Publicerat: 29 februari 2016

Större kvalité och bättre form brukar vara en stark kombination – och det är så vi motiverar vår speltanke när AFC Bournemouth och Southampton ryker ihop på Vitality Stadium.

Det är inte så att Bournemouth behöver skämmas över vad de presterat som debutanter i Premier League – ett förlängt kontrakt vore en smärre bedrift. Det är dock långtifrån säkrat och efter ett par veckor av sämre resultat, skiljer endast fem poäng ner till tredjejumbon Newcastle, som också har en match mindre spelad.

Efter en uselt avslut på 2015 och start på 2016, har Southampton trappat upp rejält. Innan den knappa 1-2-torsken mot Chelsea senast, hade de sex raka matcher utan förlust, varav hela fem vanns – trots tufft spelschema. Avståndet till Europaområdet har sakta men säkert blivit mindre – till femman Manchester United skiljer fyra pinnar.

Southampton i kalasform

Gillar starkt vad vi fått se av Southampton på sistone. Försvarsspelet har styrts upp med besked och innan torsken senast hade nollan hållits i sex matcher efter varandra. Kanonresultat från Ronald Koeman och hans manskap.

Och med det i åtanke ska Bournemouths målmöjligheter inte överskattas. De har endast målat i en av deras fyra senaste matcher, förlorat tre av dessa och spelat en oavgjord – 0-0 borta mot Watford förra veckan. Långtidsskadan på Callum Wilson påverkar såklart.

Victor Wanyama, avstängd, missar matchen för Southampton – ett hyfsat stort avbräck. Shane Long är fifty-fifty, rapporteras det. Känns dock som att det ska påverka alltför mycket med tanke på bredden som finns på anfallspositionerna efter värvningen av Charlie Austin.

Bortavinsten anser vi vara närmast till hands, men även 0-0 ser undertecknad som en möjlig utgång av matchen och därför spelar vi Southampton att vinna med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 1,85x.

Speltips:

Speltips: Southampton +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 1/3
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Bournemouth 3,00 mybet logo
Oavgjort 3,33 unibet logo
Southampton 2,70 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,70 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: