Speltips Bournemouth – Southampton 20/3: FA-cupen

Simon Pålsson Publicerat: 20 mars 2021

FA-cupen fortsätter med kvartsfinalen mellan AFC Bournemouth och Southampton lördagen den 20 mars 2021. Vilket lag når semifinal?

AFC Bournemouth - Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En sak som är väldig rolig med den engelska FA-cupen är att det varje säsong är med ett eller ett par uppstickarlag långt fram i turneringen. Det har troligen att göra med två saker. Dels prioriterar många lag FA-cupen högt och sliter som djur för att slå bättre rankade lag. Men en annan faktor är att många av storlagen är med i fyra turneringar (inklusive Ligacupen) vilket gör att man kommer att dippa i någon eller några cupmatcher under årets gång.

Det är lite det som har hänt här och nu har lag som AFC Bournemouth och Southampton tagit sig hela vägen fram till en kvartsfinal.

Det blir än mer imponerande av att både AFC Bournemouth och Southampton har lite sämre trender i det inhemska ligaspelet. AFC Bournemouth var inledningsvis nära att säkra direktplatsen till Premier League från Championship, men som det ser ut nu kan laget rent av missa playoff.

Southampton var ett lag på övre halvan, men var under vintermånaderna ett av de mer formsvaga lagen i hela ligan och är nu försiktigt indragna i någon slags bottenstrid.

Men i FA-cupen då? Vad har AFC Bournemouth och Southampton stoltserat med så här långt?

AFC Bournemouth slog ut Burnley, också det ett lag från Premier League, trots att man lottades att spela på bortaplan. Southampton slog ut Wolverhampton Wanderers, också på bortaplan. Två ganska fina skalper med andra ord.

AFC Bournemouth är på gång

I veckan hemmaslog AFC Bournemouth faktiskt Swansea City med hela 3-0 i en väldigt bra match och känslan efter den är att laget har vaknat till liv igen. När man spelar på hemmaplan har man förmågan att slå vilket lag som helst är känslan. Bara för några veckor sedan vann man mot formstarka Watford exempelvis.

Southampton är samtidigt inne i en dålig trend och den enda poängen man har tagit sista månaden är borta mot tokjumbon Sheffield United. Det i sig är inte särskilt imponerande och det är uppenbart att laget släpper in för många mål.

En bättre chans än så här att nå en semifinal i FA-cupen kommer AFC Bournemouth inte att få och jag tror att man prioriterar den här matchen ganska långt.

AFC Bournemouth att gå vidare spelas till 2,60 gånger såsen hos CampoBet.

  Rygga spelet hos campobet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: AFC Bournemouth går vidare
Odds: 2,60
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 13:15, lördag 20 mars 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo