Speltips Bournemouth – West Ham 12/8: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 11 augusti 2023

AFC Bournemouth och West Ham United drabbar samman i premiären av Premier League 2023/24. Matchen spelas lördag den 12 augusti med avspark kl 16:00 på Vitality Stadium.

Bournemouth – West Ham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

De flesta hade nog räknat med att Bournemouth inte skulle klara sig kvar i Premier League förra säsongen. Sett till resurserna och laget på pappret var det en stor bedrift att man lyckades ro det hela i hamn. Till slut blev det en 15:e plats med fem poängs marginal ner till Leicester under strecket.

Gary O’Neil var mannen som ledde laget till den här framgången, men till den här säsongen har man ändå valt att förändra på huvudtränarposten. Ersättaren är spanjor och Andoni Iraola och kommer med fina meriter från Rayo Vallecano som han ledde i tre säsonger.

För att vara Bournemouth har man även satsat ganska friskt på värvningsfronten. Mest pengar har man lagt på mittfältaren Hamed Traoré från Sassuolo. Därutöver har man även tagit in Justin Kluivert, Milos Kerkez och Romain Favre.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett försvagat West Ham

Förra säsongen var länge motig för West Ham United, men det hela avslutades sannerligen i dur. Till slut kunde man säkra en 14:e plats i Premier League och därtill bärgade man en europeisk cuptitel. Detta sedan man gått hela vägen i Conference League där man i finalen besegrade Fiorentina efter ett avgörande mål på tilläggstid.

Conference League-titel sminkar över den mindre lyckade PL-säsongen och missnöjet mot manager David Moyes och klubbledningen hade nog varit betydligt hårdare utan den meriten. I synnerhet nu då man under sommaren har sålt Declan Rice och Gianluca Scamacca för stora summor utan att värva in några ersättare. Åtminstone har man ännu, i skrivande stund, inte gjort klart med något enda nyförvärv.

Bournemouth och West Ham möttes senast i april på Vitality Stadium och gästerna stod då för en överkörning med hela 4-0. När de nu möts igen är förutsättningarna emellertid jämna men det är West Ham som gäller som knappa favoriter.

Som jag ser det är favoritskapet snarare det omvända. Bournemouth satsning inför den här säsongen känns intressant och det är inte otänkbart att Iraola kan höja nivån ytterligare. I den här premiären på hemmaplan tror jag att man har goda chanser mot ett West Ham som tappat sin bäste spelare från förra säsongen. Mitt spel blir Bournemouth 0 (asian hcp) till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Bournemouth 0 (asian hcp)
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 12 augusti 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo