Speltips BP – AIK 1/7: Två motpoler

Martin Efvergren Publicerat: 1 juli 2023

Vårens succélag BP gästas av den raka motsatsen AIK i återstarten av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 1 juli 2023 med avspark kl 15:00 på Grimsta IP.

BP – AIK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nykomlingen BP var genomgående tippat att åka ur allsvenskan den här säsongen och i ljuset av det är man årets största positiva överraskning så här långt. På sina tolv spelade matcher har man tagit 19 poäng och ligger därmed på en sjätte plats i tabellen inför den här återstarten.

Våren avslutades dock med en tung förlust borta mot Hammarby. Detta då hemmalaget satte avgörande 2-1 på tilläggstid. Under uppehållet har man sedan spelat en träningsmatch där man besegrade Örebro med 1-0.

Vad som framförallt imponerar med BP är att man lyckades resa sig efter en tuff start med tre raka förluster. Det visar att man tror på det man gör och att det finns en mental styrka som säkerligen kommer behövas om man ska bibehålla den höga nivån under den dryga andra halvan av säsongen som återstår.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillbaka till grunderna

AIK är, sett till förväntningar och utfall, BP:s raka motsats. De kommer nu från en mardrömslik vår där man endast skrapat ihop sju poäng på tolv matcher. Det gör att man ligger på nedflyttningsplats på grund av sämre målskillnad än IFK Göteborg som står på lika få poäng.

Det mesta har gått snett för Andreas Brännström som, med facit i hand, fått en trupp där den fysiska statusen inte har varit på topp. Under uppehållet har man tagit in en meriterad poängspelare i Dino Besirovic och fler förändringar i truppen lär ske den närmaste tiden.

AIK har bara vunnit en enda match så här långt och man tog endast en poäng på de fyra sista matcherna innan uppehållet. Nu är det av absolut vikt att man visar att man kommer med ny energi och beslutsamt att rädda upp säsongen.

Trots att BP är tolv poäng bättre än AIK så är det ändå gästerna som gäller som knappa favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på att AIK vinner ger omkring 2.60 gånger insatsen.

Jag räknar med att vi kommer få se ett AIK som påminner alltmer om det som varit klubbens adelsmärke. Det vill säga mer fokus på riskminering och solid defensiv än den mer flärdfulla och varierade anfallsfotboll som Brännström hade för ambition att implementera i vintras.

Det gör att jag tror att det här kan bli en mer tillknäppt tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.81 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, lördag 1 juli 2023
TV: 
Stream:  Discovery+