Speltips BP – Halmstad 19/8: Formsvaga lag

Martin Efvergren Publicerat: 18 augusti 2023

Det är två formsvaga nykomlingar som möts när BP tar emot Halmstads BK i den 20:e omgången av Allsvenskan. Matchen spelas lördag den 19 augusti 2023 med avspark kl 15:00 på Grimsta IP.

BP – Halmstad

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

BP var kanske hela allsvenskan mest positiva överraskning under våren, men efter sommaruppehållet har man tappat sitt momentum. På de sju matcher man har spelat sedan dess har man endast tagit fyra poäng. Totalt har man spelat ihop 23 poäng på 19 matcher, vilket ger en tionde plats i tabellen.

Förra helgen stod BP emellertid för en fin insats i mötet mot AIK på Friends Arena. Gästerna stod upp på ett bra sätt och det blev en jämn tillställning som också slutade med delad pott, 2-2. Det var därmed ett framsteg för Olof Mellbergs manskap som kom från två raka 2-0-förluster mot Degerfors och Värnamo.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tappad defensiv stadga

Halmstads BK är också de en nykomling som överraskat i positiv bemärkelse, men precis som BP så är man just nu inne i en motigare period. HBK kommer nu till det här mötet med tre raka förluster och totalt elva insläppta mål på dessa matcher. Totalt har man tagit 25 poäng och innehar placeringen ovanför BP i tabellen inför den här omgången.

Det mesta såg ljust ut för Halmstad inför Hallandsderbyt och folkfesten hemma mot Varberg för tre veckor sedan. Något oväntat föll man då samman totalt och förlorade med 5-0. Strax därefter meddelade förstemålvakten Malkolm Nilsson Säfqvist att han behöver sjukskriva sig på grund av mental ohälsa.

I de två efterföljande matcherna har därför Marko Johansson vaktat kassen. Som lag har man dock inte sett ut att ha hämtat sig från haveriet mot Varberg. Förlusten med 3-0 borta mot Malmö är visserligen inte mycket att säga om, men när det även blev förlust med 3-1 hemma mot IFK Norrköping förra helgen så är formsvackan ett faktum.
BP och Halmstad möttes senast på Örjans Vall i slutet av april och det var då gästerna som gick segrande med 2-0 efter en taktiskt väl genomförd match. När de nu möts igen på Grimstas konsgräs är det också BP som gäller som favoriter till omkring 2.10 gånger insatsen.

Vi har alltså att göra med två lag med flera gemensamma nämnare och utgången av den här matchen känns, i mitt tycke, oviss. Framförallt har båda lagen tappat mycket av sin defensiva stabilitet på sistone och det gör att jag tror att det kan bjudas på ett par mål här. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.88 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 15:00, lördag 19 augusti 2023
TV: 
Stream:  Discovery+