Speltips BP – Malmö 8/4: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 8 april 2023

Nykomlingen BP ställs på nytt mot tufft motstånd när man gästas av Malmö FF i den andra omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 8 april 2023 med avspark kl 15:00 på Grimsta IP.

BP – Malmö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brommapojkarna har tippats på nedflyttningsplats av de flesta experter och premiären borta mot Djurgården har väl knappast fått någon att revidera den uppfattningen. En bra start brukar vara viktig för en nykomling, men spelschemat talar inte till BP:s fördel då man nu ställs mot Malmö FF och därefter Elfsborg i Borås.

I premiären på Tele2 Arena gjorde BP ett tappert försök att stänga Djurgårdens anfallsvägar i en 5-2-3-formation. Problemet var dock att man blev för baktunga och man lyckades inte hålla tätt i mer än en dryg kvart. Därifrån har man sedan svårt att resa sig mot ett starkt DIF. I den andra halvleken gör man det bättre men får till slut se sig besegrade med 3-1.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kvalitetsskillnad

Henrik Rydström valde att formera en extremt offensivt balanserad startelva i premiären hemma mot hans gamla klubb Kalmar FF. Taha Ali och Sebastian Nanasi gavs nya roller som offensiva wingbacks i en 3-5-1-1-formation, men det blev kanske inte den hyperoffensiva rivstart på säsongen som Malmö FF hade hoppats på.

MFF dominerade emellertid händelserna och i den 67:e minuten kunde man spräcka målnollan från straffpunkten. I det ordnade spelet hade hemmalaget kontroll, men efter ledningsmålet bjöd man, på grund av individuella misstag, Kalmar på ett par klara lägen. Malmö FF höll ändå ihop det med ett godkänt slutbetyg på sin premiärinsats.

Det ska bli intressant att se om firma Mellberg/Engelmark väljer en mer offensiv matchplan än senast. Då blev man straffade trots en lågt stående fembackslinje. Samtidigt är risken stor att man blir bortspelade av ett så pass skickligt lag som Malmö FF om man väljer att kliva upp.

Hur BP än gör tror jag att man kommer få det tufft. MFF är bättre på samtliga positioner och skillnaden mellan botten och toppen av allsvenskan är större än på mycket länge. Det tror jag kommer bli tydligt även i den här matchen. Mitt spel blir Malmö FF -1.5 (asian handicap) till 2.10 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Malmö FF -1.5 (asian)
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:00, lördag 8 april
TV: 
Stream:  Discovery+