Speltips BP – Sirius 27/5: Pressade gäster

Martin Efvergren Publicerat: 27 maj 2023

Succénykomlingen BP gästas av ett alltmer pressat IK Sirius i den tionde omgången av allsvenskan. Matchen spelas lördag den 27 maj 2023 med avspark kl 17:30 på Grimsta IP.

BP – Sirius

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BP var av många tippade att sluta sist i allsvenskan. Efter de tre första omgångarna stod man alltjämt på noll poäng, men därefter har man rest sig på ett imponerande sätt.

Det ska också sägas att det inledande spelschemat var rejält tufft. Bortamatcher mot Djurgården och Elfsborg samt Malmö FF hemma – så mycket svårare än så kan det inte bli. Insatsen mot MFF var ett embryo till den scenförändring som därefter har skett. Där borde man fått med sig minst en poäng, men de har istället kommit retroaktivt.

Av de sex senaste matcherna har Mellberg/Engelmarks manskap vunnit fem och kryssat en. Förra helgen kunde man besegra Varberb med 2-1 på Grimsta och dessförinnan slog man Kalmar FF med 3-1 på bortaplan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

BP är undervärderade

Om BP svävar på moln så befinner sig Sirius långt nere i jordkällaren för tillfället. De har ännu inte vunnit någon match i allsvenskan den här säsongen och man kommer från tre raka förluster.

Inledningsvis var Sirius prestationer ganska bra då man kryssade sina tre första matcher. Därefter har utvecklingen pekat i fel riktning där hemmaförlusten mot Elfsborg var ett oroväckande tecken. Då hade man en 3-2-ledning fram mot slutminuterna under vilka man släpper in två mål och förlorar matchen med 4-3.

I de två senaste omgångarna har man sedan inte kunnat resa sig mentalt. Förra helgen tappade man en 1-0-ledning till förlust med 2-1 hemma mot Halmstad och dessförinnan föll man med 3-0 borta mot Mjällby.

Trots att de har båda lagen kommer med diametralt motsatta ingångsvärden till den här matchen är det oddsmässigt jämnt. Ett rakt spel på att BP vinner ger omkring hela 2.50 gånger insatsen.

Med tanke på hur det har sett ut i de senaste matcherna lär Christer Mattiasson ligga illa till. Nu ställs han mot laget som han tog upp till allsvenskan och för honom blir det här något av en ödesmatch. Sättet man har uppträtt och förlorat på i de senaste matcherna påminner nämligen mycket om hur det brukar göra när en tränare har ”tappat omklädningsrummet”.

Som jag ser det är BP ganska rejält undervärderade här. Mitt spel blir därför BP 0 (asian handicap) till 1.76 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BP 0 (asian)
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 17:30, lördag 27 maj
TV: 
Stream:  Discovery+