Speltips Braga – Panathinaikos 23/8: Klara favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 23 augusti 2023

Portugisiska Sporting Braga ställs mot grekiska Panathinaikos i den sista rundan av kvalet till Champions League. Den första matchen spelas onsdag den 23 augusti 2023 med avspark kl 21:00.

Braga – Panathinaikos

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Sporting Braga kommer från en säsong där man lyckades bli ”best of the rest” i Primeira liga efter de båda giganterna Porto och Benfica. Den tredjeplatsen innebar att man gick in i CL-kvalet i den tredje rundan där man ställdes mot serbiska TSC. Där var Braga klassen bättre än sitt motstånd då man vann med totalt 7-1.

Ligapremiären för knappa två veckor sedan blev dock inte lika lyckad. Efter att ha släppt in det avgörande målet på tilläggstid föll man med 2-1 hemma mot Familicao. I lördags kunde emellertid studsa tillbaka och vinna med 4-2 borta mot Chaves.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett lurigt Panathinaikos

Panathinaikos från Aten fick till slut se sig besegrade av lokalrivalen AEK i kampen om den grekiska ligatiteln i våras. Man slutade därmed på andra plats, vilket gav en biljett till det här CL-kvalet.

Panathinaikos gick in i kvalspelets andra runda där man kunde besegra ukrainska Dnipro-1 med totalt 5-3. Därefter väntade en, på pappret, klart tuffare uppgift då man ställdes mot Olympique de Marseille i den tredje omgången. Det blev en rejält dramatisk historia där grekerna satte en reducering till 2-1 på tilläggstid i det andra mötet i Marseille. Då Panathinaikos hade en 1-0-ledning från den första matchen att gå på blev det därmed förlängning och sedermera straffar som avgjorde till deras fördel.

Trots bedriften att slå ut OM gäller Panathinaikos som klara underdogs att ta sig vidare från det här dubbelmötet. Inför den här första matchen är Braga favoriter till ett odds omkring 1.72.

Panathinaikos visade mot OM att man trivs med att slå ur underläge och med den segern i ryggen lär man vara fyllda av självförtroende. Att Braga är favoriter på hemmaplan är förstås rimligt, men jag tror att man kommer att få se upp med grekernas omställningsspel här. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 2.08 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2.08
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, onsdag 23 augusti 2023
TV: 
Stream: